Är låga skatter bra?

I dagens Svenska Dagbladet stod det en artikel på ledarsidan som handlade om fördelen med låga skatter. Det hävdades att det är en fördel med kommuner som har låga skatter eftersom samhällsservicen inte behöver bli sämre för det. Man tar Solna som exempel eftersom Solna har länets lägsta skatt, och menar att det inte är några problem med exempelvis förskolan här trots att invånarna betalar lite skatt. Jag tycker det är bra med låga skatter men jag håller inte med om att samhällsservicen i Solna är problemfri, tvärtom. Exempelvis det här med sophanteringen. I Frösunda så är sophanteringen sparsam eftersom inga hus har grovsoprum utan NCC som byggt några av husen menar att alla själv ska köra iväg kartonger och större sopor. Men det är ju inte så enkelt om man inte har bil. I andra kommuner i Stockholm gör man tvärtom och bygger ut grovsophanteringen så de boende kan lämna även elektroniskt avfall samt andra större saker i grovsoprummen utan att behöva åka iväg. Jag är själv beredd att betala lite mer i skatt för att få bättre sådan service i Frösunda.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 Responses to Är låga skatter bra?

 1. davidlenefors skriver:

  Vi bor på Gustav III:s Boulevard 11

 2. Frosundakillen skriver:

  Jasså vilket hus bor du i?

 3. davidlenefors skriver:

  Vårt hus har grovsoprum 🙂

 4. Roger skriver:

  Det är inte kommunen som står för grovsoprummen, det är fastighetsägaren. Kommunen har däremot hand om sluthanteringen av soporna, på soptippar eller via återvinningsstationer. Fastighetsägaren kan välja att ha grovsoprum som service, men då får den också betala för att någon ska frakta grovsoporna från soprummet till soptippen. Kostnaden för hämtningen skulle i slutänden alltså hamna på din hyra/månadsavgift och har inget med skatten att göra. Rätta mig gärna om jag har fel…

  Hos mig har vi grovsoprum där vi kan slänga prylar, men om jag skulle få för mig att slänga till exempel ett kylskåp eller annat extremt stort och skrymmande så får jag betala extra för det, det ingår inte i det avtal min bostadsrättsförening har med sophämtningsföretaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: