AIK vs Djurgården

Igår kväll var det stort derby i Solna. AIK mötte Djurgården på Råsunda för en allsvensk match. Det var väldigt laddad stämning innan matchen eftersom båda lagen ligger i topp i Allsvenskan, och intresset från supportrar var enormt. Redan tidigt på kvällen när jag tog tåget från jobbet till Solna Station så var det massor av fotbollssupportrar på tåget som skulle av i Solna och se matchen, mest var det killar som höll på AIK. När sedan matchen drog igång vid 8-tiden på kvällen så hördes publikens vrål ända hit till Frösunda, trots att det är en bra bit till Råsunda stadion med en massa byggnader och järnväg emellan. Jag brukar aldrig höra något därifrån när det är matcher men det säger bara något om den laddade stämning som rådde. Hörde sedan i morse att det hade blivit bråk i centrala Solna när matchen var över, precis vad jag befarade. Vad blev resultatet då? Jo, 1-1. Helst hade jag velat att AIK skulle vunnit så klart, men man kan inte få allt.

Andra bloggar om: , , , , ,

One Response to AIK vs Djurgården

  1. Klocktornet skriver:

    Helt klart finns det säkert flest ”gnagare” i Frösunda. Men i och med att Frösunda är ett helt nybyggt område och inflyttningen från andra kommuner är stor, tror jag – utan att göra några som helst anspråk på vetenskaplig sanning – att det finns en hel del Djurgårdssupportrar, men även supportrar till landsortslag i hockey som exempelvis MoDo och Leksand.

    Tror vidare att det blir fler och fler ”icke-AIKare” (om uttrycket tillåts) i Frösunda i takt med att stadsdelen växer eftersom vad jag förstår är inflyttningen från andra kommuner större än omflyttningen inom Solna.

    Heja DIF och tack för derbyt!

    Tack för en trevlig blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: