Swedbank Arena

Swedbank Arena, det ska tydligen bli namnet på den nya nationalarenan här i Solna. Detta gick att läsa i bland annat Svenska Dagbladet i måndags. Jag tycker det är ett förskräckligt namn, ett namn på en nationalarena ska väl inte ha samma namn som en bank??? Det får väl vara någon gräns för hur långt man går gällande reklam och sponsring. Swedbank är en bra bank, men de ska inte ha sitt namn på en nationalarena för fotboll! Usch, hoppas verkligen det går att stoppa namnet, det verkar inte vara många jag hört som tycker det låter bra.

 Swedbank arena

Andra bloggar om: , , , ,

23 Responses to Swedbank Arena

 1. Martin Larson skriver:

  Som Gnagare så tycker jag inte att arenan är så passande. Tycker bättre om Skyttis, hundra gånger mer än denna skrothög.

 2. Alex peru skriver:

  Folk som inte bryr sig om sin arena är inte så patriotisk. Swebank använder svenssons pengar för att bygga ett stor fin arena glöm inte det att swedbanks pengar kommer inte från himlen det svenskar som har jobb som har swedbank som betalar för banken å medlemskap, förslag på namn här är några
  Solna stadium
  Sveriges arena
  Svensk nationella stadium

  Kolla på perus nya arena

  Ett fattig land som inte har råd men endå har ett stadium som får 60 000 åskådare med vip å premium utsikt på planen
  Förstår inte varför svenskarna är inte så kreativa å allt handlar om pengar å logistik var staten som säger emot säg nej till swedbank arena svenskarna bryr aldrig om något sånt vakna sverige snart all arenor i sverige heter swedbank precis som systembolaget

  • Frosundakillen skriver:

   Håller med dig fullständigt, visst är det trist att en massa offentliga platser och byggnader ska ha företagsnamn i Sverige. Varför inte bara döpa arenan till Sveriges Nationalarena eller något sådant. Det är neutralt, slagkraftigt och bra och säger på en gång vad det är för slags arena. En arena som heter som en bank är ju en sjuk ide, men det värsta är att sådant blivit så vanligt att svenskarna inte verkar reagera längre.

 3. Leffe skriver:

  Intressant debatt om namnet. Hur som helst tror jag att det bor en liten kommunist i alla som vill porta företagsnam. Flytta till 1800-talet så slipper ni reklam. Tack o bock!

 4. Frosundakillen skriver:

  Men herregud vad aggresiv man kan bli över att diskutera namnet på en fotbollsarena. Du måste väl ha allvarligare saker än detta att bli upprörd över, vad är problemet?

 5. Roger skriver:

  Varför i hela världen ska Swedbank hosta upp 150 miljoner och inte få något tillbaka? I det här fallet får de synas med sitt namn. Du ger väl inte iväg pengar till höger och vänster utan att få något i utbyte? Isåfall kan du ju ge Vi Frösunda några tusen i månaden utan att plocka ut varor för pengarna…

  Det så är ”löjligt kommersiellt” är väl isåfall att uppföra ett jäkla skrytbygge till arena som nästan aldrig kommer att vara fullsatt… Bygg något mindre och billigare istället och säg ”nej, tyvärr, alla får inte plats, det är fullt” ibland. Eller bygg stort och dyrt och ta det onda med det goda – dvs skrytbygge med företagsnamn.

  Allt ska vara stort och pampigt och ”stå sig väl i en internationell jämförelse” nuförtiden. Det kostar. Och någon måste betala. Då får man glatt sleva i sig den skit som det innebär att locka pengar från sponsorer, dvs exponera deras namn på stort som smått. Ju mer pengar, desto större exponering.

  Jag tror det mest är solnabor som är upprörda för att arenans koppling till kommunen försvinner i och med namnet. Som om folket i stugorna utanför huvudstaden eller landets gränser vet (eller bryr sig om) att Råsunda ligger i Solna… Eller att Solna inte är Stockholm…

 6. Frosundakillen skriver:

  Ja, men företag kan väl hosta upp pengar ändå trots att arenan inte heter företagets namn. Även om det är läktare och gräsmatta och svindyra pengar så behöver ju inte arenan heta detsamma som företaget. Jag tycker det är löjligt att det blivit så här kommerisellt allting.

 7. Roger skriver:

  För min del får den gärna heta Skandinaviska Enskilda Föreningshandelssparbanken Arena, bara någon hostar upp pengarna. I slutänden handlar det om en gräsmatta med läktare omkring som måste byggas för svindyra pengar för att det ska kunna arrangeras landskamper ett par gånger per år.

  Såhär funkar det ju överallt numera. Titta bara på ishallarna vars klassiska namn har bytts ut utan några större känslostormar: Delfinen i Luleå heter numera Coop Arena, Kempehallen i Ö-vik heter Swedbank Arena, Rosenlundshallen i Jönköping blev Kinnarps Arena, Skellefteå Isstadion blev Skellefteå Kraft Arena, Gavlerinken i Gävle blev Läkerol Arena, Leksands Ishall blev Ejendals Arena, osv osv… Idrott är jävligt dyrt, sponsorpengar är ett måste.

  Alternativet till ett företagsnamn är inte samma arena med ett lokalt namn. Alterntivet är ett mycket billigare bygge, eller inget bygge alls.

  Jag förstår verkligen inte dessa känslostormar över namnet. Vi lever ju faktiskt inte i Bullerbyn – om man vill ha en fotbollsplan som heter något lokalt får man väl flytta ut på landet, där heter den garanterat Gamlebyvallen eller Östervikens Idrottsplats. Men den kostar inte en miljard att bygga, sväljer inte tiotusentals åskådare och landslaget lär aldrig dyka upp där för att spela vm-kval mot Italien.

 8. Frosundakillen skriver:

  Jag förstår att sponsring är viktigt men tycker det är märkligt att döpa en arena efter ett företag eller en bank som i detta exempel. Vad händer om banken byter namn (vilket hänt ett otal gånger) ska man då döpa om arenan också? Eller om banken går ihop med exempelvis Handelbanken och får ett långt dubbelnamn? Ska arenan då hetta Handelsbanken-Swedbank Arena?

  Nej, jag tycker det vore bättre med namnen Solna Arena eller Svenska Nationalarenan, enkla och tydliga namn utan kopplingar till företag.

 9. Klocktornet skriver:

  Arenan borde väl heta Åbro Arena?! Detta eftersom laget som oftast spelar där heter Åbro, det är det enda som syns på deras tröjor. Antar att ”Åbro” är en lokal sponsor. Att det är Svenska Fotbollförbundet som äger, driver och hyr ut är mindre viktigt i sammanhanget. 😉

  Om icke borde arenan heta Råstasjöns arena eller Dalvägens arena om man skall ha riktig och eller korrekt lokal anknytning.

 10. m (skytteholmarN) skriver:

  Jag föreslår att den fortfarande ska heta Råsunda stadion, då den fortfarande kommer att ligga i Råsunda-området.

 11. Roger skriver:

  ”Nya Råsunda”?? Och vilket företag ska betala 150 miljoner spänn för det namnet? Råsunda Låsservice? Råsunda Revision? Råsunda Barnkläder? Råsunda Bilverkstad? Eller kanske Solna kommun?

  Swedbank Arena är inte tänkt att vara ett fint namn. Tanken med att låta den heta så är att en storbank är redo att hosta upp 150 mille för att få döpa arenan fram till 2023. En väldigt bra deal för nationalarenan, tycker jag.

  Jag fattar verkligen inte hur NAMNET på arenan har blivit en så stor och känslig fråga för så många. Det är bara ett namn. Huvudsaken är väl att det byggs en ny arena, om nu dagens Råsunda är för gammal, sliten eller liten? Och då är det väl alldeles utmärkt om företag går in och betalar miljoner för att få synas med sitt namn någonstans på den nya arenan – för inte f*n vill jag betala hela bygget med skattepengar, det finns ju en hel del annat bättre som skattepengar kan användas till.

 12. Knut af McKnutsson skriver:

  Det finns ju redan fler än två arenor som heter Swedbank. Och så håller det på att bygga en stor arena i malmö som också ska heta Swedbank…

  Jag föreslår ”Nya Råsunda”.

 13. Hemma i Råsunda skriver:

  Den nya arenan kommer också att ligga i Råsunda! Så låt oss kalla den Råsunda!

 14. A skriver:

  Jag tycker Fredrik har HELT fel.
  Det låter helt okej att det är ett företag som namnet blir. Finns väldigt många exempel runt om i världen, främst Tyskland & England som räknas som stora fotbollsnationer.
  AOL Arenan i Schalke eller Allianz Arenan i Munchen som är en av dom snyggaste i världen.

  Göra protestlista? eeh.. ok.

 15. Claes skriver:

  När de ospecifierade X antal åren väl passerat vore det kul om man faktiskt tänker till kring namnet. Anders Gustávs Arena vore ganska passande i mina öron – ge en genomkommersialiserad arena namnet på mannen som banade väg för möjligheten att bygga den i kommunen och samtidigt hedra hans minne.

 16. Fredrik skriver:

  tycker swedbank arena inte passar till sverige national arena, det är förskräkligt. De riktigt stora arenor har bra namn ti.ex. st: bernabue, new wembley och maracano stadio. Om sverige skulle börja likna något så måste ju namnet vara bra och inte en banks namn som redan finns. Förresten låter det inte bra om man säger , jag ska till swedbank, råsunda låter mycket bättre eller kanske solna. :C jag tycker man ska göra en protestlista.

 17. Kim skriver:

  I know man, its the weed that does it O.o
  ”bäng”

 18. Matthe skriver:

  Deep m8, that’s deep

 19. Kim skriver:

  hannebergarn – fan va du gnäller på dom som gnäller :O

 20. Roger skriver:

  Jag har ingen lust att bygga fotbollsarenor för mina skattepengar, de ska gå till viktiga saker som vägar och sjukvård istället. Om det finns privata företag som är beredda att bygga arenan så är det ju bara finemang, men då får man också räkna med att de vill att det ska märkas att de betalar hundratals miljoner kronor. Namnet Swedbank Arena är enligt mitt tycke en utmärkt kompromiss för att få en modern stor arena och dessutom slippa slösa så mycket skattepengar på den. Heja Swedbank! 😉

  Dessutom tar ju namnet udden av benämningen ”nationalarena”, vilken jag tycker känns väldigt Nordkorea. Saknas bara att stockholmarna vill döpa den till HKH Carl XVI Gustafs Fotbollsarena och ha militära parader där på hans födelsedag… Det är ju för tusan bara en gräsplan och lite läktare. 🙂

  Dessutom kommer den förmodligen heller inte att kallas Swedbank Arena i folkmun de närmaste trettio åren. Den kommer säkert att kallas något annat, förmodligen Råsunda eftersom den nuvarande heter så. Att den inte ligger i Råsunda spelar nog mindre roll, vanans makt är stor. 🙂

 21. hannebergarn skriver:

  Men snälla lilla du!!!

  Vad i helvete gnäller du om?!?! Det spelar väl ingen roll vad den där arenan kommer att heta?! Huvudsaken är att det kommer att spelas mycket stora matcher där!!!!!1

  Jag blir så trött på alla gnälliga sossar i det här landet som bara gnäller hela jävla tiden på allt.

  Btw.. arenan kommer bara ha ”swedbank arena” som namn i X-antal år. Sedan efter det så får man väl se vilket namn det blir efter, kanske fortfarande heter swedbank arena eller Vasalundstadion kanske?

 22. Matthe skriver:

  Jag gillar färgkombinationen svart och orange. Desutom så tjänar AIK på det här eller?
  Fick inte de ganska mycket pengar? Djurgården funderar väl också på att göra något liknande.. Bara det inte blir billboards överallt som i USA så är jag nöjd… De ska alltid vara värst, störst, bäst och vackrast 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: