Solna Kyrkogård

I dag är det Allhelgonadagen, alltså den dag då vi svenskar ska besöka kyrkogårdar för att hedra de döda. Här i Solna, nära området vid Karolinska, finns en väldigt stor begravningsplats med stora fält fulla av gravar samt minneslundar med monument och statyer resta för att hedra berömda avlidna personer. Jag tyckte det passade med ett besök dit en dag som denna. Inte för att jag har några nära släktingar som ligger där, men för att det är ett berömt område av Solna och för att det är väldigt vackert där med fina omgivningar. Tyvärr var det regnigt och mulet idag men jag tog ändå några bilder för att publicera här.

Solna Kyrkogård 1

Solna Kyrkogård 1

Solna Kyrkogård 3

Andra bloggar om: , , ,

4 Responses to Solna Kyrkogård

 1. Åslög Ragnarsdotter skriver:

  En liten korrigering till de som lagt upp den här sidan. Det här är INTE Solna kyrkogård. Det här är Stockholm Norra begravningsplats. Solna Kyrkogård ligger mitt emot, på andra sidan vägen på den sida som kyrkan ligger på. Stockholms kommun arrenderar bara marken av Solna och har så gjort sedan begravningsplatsen grundades.

  Hälsningar//Åslög Ragnarsdotter

 2. Magnus skriver:

  besök hemsidan http://www.gravplantering.se där kan du beställa planteringsabonnemang, tvätt av gravsten, riktning av gravsten & ljuständning på stockholms kyrkogårdar

  Rekommenderas

 3. H skriver:

  På webbplatsen http://hittagraven.stockholm.se/ kan man söka på gamla släktingar och se var dom ligger begravda (i Stockholmsområdet). Jag hittade min morfars farfars grav just på Norra Kyrkogården. En hisnande känsla att hitta en förfaders grav bara någon kilometer hemifrån! Morfars farfar dog 1899 och det såg ut som om det var länge sedan någon hade besökt graven.

 4. Matthe skriver:

  Min gammelmormor torde ligga där..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: