Årets händelser 2007

Eftersom det är nyårsafton är det dags att sammanfatta årets händelser gällande Frösunda. De baseras på sådant som jag upplevt här sedan jag flyttade hit i februari.

Årets generositet: Att NCC bjöd på en modern stege som inflyttningspresent när jag flyttade in i min nybyggda lägenhet.

Årets snålhet: Att så många bostadsrättsföreningar i Frösunda inte investerat i riktiga grovsoprum. Det är både dålig service mot oss som bor här samt dåligt för miljön om alla ska åka i sina egna bilar till en återvinningsanläggning som ligger långt bort.

Årets matställe: Frösunda Pizzeria Restaurant. Den bästa pizzerian i Frösunda! Aldrig mer än 15 minuters väntetid from att man ringer och beställer. Dessutom är de som jobbar där jättetrevliga och alltid blir man bjuden på pizzasallad. 

Årets flipp: Parkarbetarna som i somras skötte gräsmattorna och planteringarna i mitt bostadsområde. Ni gjorde ett väldigt bra jobb!

Årets flopp: Adventmyset. Har skrivit så mycket om detta, läs här så förstår ni varför det var en flopp.

Årets bästa service: Bussarna som regelbundet trafikerar Frösunda så att man snabbt och smidigt kommer iväg till både innerstan eller Solna Centrum på bara några minuter.

Årets sämsta service: Städningen i Frösunda. Det är ofta skräpigt utomhus, exempelvis ligger det fortfarande en massa ruttnade löv kvar från i oktober.

Årets händelse: Att jag flyttade till Frösunda samt skapade denna blogg. 🙂

Gott Nytt År

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

8 Responses to Årets händelser 2007

 1. Frosundakillen skriver:

  Johanna Graf, du skrev att det placerades ut containrar förut, varför har kommunen slutat med det? Skulle det finnas så underlättar det för folk att bli av med sina sopor och Solna blir en renare stad.

 2. Johanna Graf skriver:

  Det stämmer som Perre säger att grovsoprum, p-platser, motorvärmare och gatubredd är en fråga för de byggherrar som exploaterar och bygger ett område. Efteråt är det svårt att påverka, dock inte omöjligt. Man kan till exempel trycka på kommunen att se till så att den kommunal servicen funkar, med allt från trafik till sophantering. Förut placerades det t ex ut containrar med jämna mellanrum som folk kunde lägga sina grovsopor i. För unga eller äldre, som ofta saknar bil, är det ett jätteproblem idag att den enda möjligheten att bli av med grovsopor är att köra till Kvarnkullens återvinningsanläggning.

 3. Frosundakillen skriver:

  Perre, kul att du uppskattar bloggen! Tanken med bloggen är att vara ett debattforum för oss som bor i Frösunda, men tyvärr har inte responsen varit lika stor från Frösunda och Solnabor som jag trodde. Men det tar väl tid att få en blogg etablerad.

  /Frösundakillen

 4. Perre skriver:

  Tycker din blogg är trevlig och återkommer gärna för att läsa i den!
  En sak du tycks ha missuppfattat är att Br-föreningarna som ju bildats efter fastigheten byggts inte haft något som helst inflytande på planerinen tex grovsoprum! Det är byggherren, både i mitt och ditt fall verkar vara NCC, som har haft en dålig planering! Håller med om att grovsoprum behövs men inte finns, parkeringsplatser finns men är för få, motorvärmare på föreningarnas P-platser saknas… och en hel massa andra missar som både kan klandras byggherrarna men också planerarna i ett tidigare stadium av utbyggnaden av en ny stadsdel! När bussen stannar vi hållplatsen vid Frösunda torg blockeras trafiken i övrigt helt! Trots att trottoaren är ca 8 m bred och lämplig att ge avkall på för att göre en hållplats där bussen ”får plats” utan att inkräkta på övrig trafik!
  Som du ochså påpekar finns ett visst förfall redan i en ny stadsdel… planterade träd har av någon anledning avlägsnats utan att ersättas, plattor och trottoarer är lite fel och skamfilade… listan kan nog späs på…

  God fortsättning på år 2008!

  /Perre

 5. Roger skriver:

  Gamlingsmys är viktigt för gamlingar, förstår du Matthe. Det är därför det är en hjärtefråga. 🙂

  Och vet du vad: Häromdagen informerade bloggaren mig om att glöggsäsongen är över! Över?? Vi har ju inte ens fått vår glögg ännu… En person mindre att skicka julkort till nästa år, alltså. 😉

 6. matthe skriver:

  Så som du rackar ner på gamlingsmyset så kommer de snart att komma och ta dig

 7. . skriver:

  tråkigt nytt år på dig med.

 8. Roger skriver:

  Jag tycker nog att jag förtjänat en plats på din Frösundalista. ”Årets besökare” kanske? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: