Snöbilar

Den första riktiga vinterdagen för säsongen har idag infallit. Det har snöat i större delen av Stockholms län och Frösunda är täckt av ett fint vintertäcke. Tack vare att det är kallt ute så ligger snön kvar också vilket är glädjande. Jag tog två bilder i eftermiddags som visar Frösunda i vintertid.

Insnöade bilar

Det är synd om alla de bilägare i Frösunda som inte har garage. Snön visar ju vilka bilar som stått ute länge utan att användas, något som biltjuvar kan använda sig av.

Snö Frösunda

Snön ligger tjock utanför Vittras skola, man ser knappt var markeringen mellan trottoar och bilväg är.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annonser

4 Responses to Snöbilar

 1. Klocktornet skriver:

  Håller med. Frösunda har blivit riktigt skitigt. Det är trist att se hur både kommun, företag och bostadsrättsföreningar (inklusive de boende!) struntar i sin stadsdel.

 2. Thomas S. skriver:

  Visst är det både vackert och ljusare med snö, om än så lite, på marken. Så döljer den effektivt en massa skräp, och det ser fräscht ut. Å med snö på balkongen och lite skönt ljus, så blir även den trivsam.

 3. Frosundakillen skriver:

  Precis, det är irriterande att det är så ofräscht utomhus i Solna på många ställen. Men det är väl de låga skatterna som gör att pengarna inte räcker för att hålla rent och snyggt i kommunen.

 4. Anja Borg skriver:

  Jag har idag läst de olika inläggen och instämmer med de flesta. Först och främst att Solna kommun är botten med städning. En stor skillnad jämförd med Sollentuna varifrån vi flyttat hit. Pengar lär det ju finnas gott om. Det är sorgligt att se Frösunda så skräpig som det är. Vi har försökt ringa och skriva till kommunen och de påstår att de är här och städar varje vecka. Det har man inte sett nåtot om. Vi har bott här nu nästan ett år och samma skräp ligger kvar, t ex vid undergången till Hagaparken.
  I början försökte jag plocka upp skräp men har nu givit upp. Jag har skrivit även en insändare till Solna tidning men inte fått in mitt inllägg.
  Vi alla måste hjälpa till att hålla rent. Restaurangerna borde se till att det är rent framför dem såsom ägaren till hamburgarståndet på torget gör. Rondellen vid infarten är det värsta. Och hur kan man få rökarna att inte kasta sina fimpar på gatan. Undrar om de skulle göra det om det var deras egen tomt.
  Grovsoporna är ett annat problem. Det har vi också talat med kommunen om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: