Inga besökare här

Eftersom en läsare undrade vad det var för skyltar som diskuterades i detta inlägg från 5 januari, så kommer nedan en bild på en sådan skylt. Sådana här skyltar sitter på innergården på en intilliggande bostadsrättsförening. Föreningen har satt upp dem eftersom de inte vill att utomstående ska utnyttja innergården. En diskussion om att sätta upp liknande skyltar på gården utanför våra hus förekom på ett styrelsemöte förra året, men de som la fram förslaget blev kraftigt nedröstade. Dock kan jag hålla med dem som inte vill ha en massa utomstående springande på vår förenings innergård. I våras och somras var det väldigt mycket småbarnsfamiljer som tillbringade eftermiddagarna på vår innergård, allt liv från skrikande småbarn var ganska störande. Det förekom även folk som helt ogenerat la sig och solade i stort sett nakna, trots att de kunde ses från alla fönster på husen runt omkring. Vår innergård blev som en park dit alla kom, och det var inte bra. Därför förstår jag varför det finns skyltar hos den andra föreningen.  

Förbudsskylt

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,  

Annonser

11 Responses to Inga besökare här

 1. Roger skriver:

  Nej, det är naturligtvis inte okej. Men jag har hört talas om folk som fått klagomål från grannar för att de går omkring i lägenheten (!!) för sent på kvällarna. De som bodde under hörde fotsteg… Då ska man inte bo i lägenhet, då är man lite för känslig…

 2. Frosundakillen skriver:

  Jag tycker att man ska ha respekt för varandra när man bor i lägenhet och inte sätta på stereon vid 23:30 på natten en vardag som han som bor under mig gjorde en gång. Jag jobbar på vardagar som de flesta och då vill man inte höra en massa dunka-dunka från grannar när man ska sova på natten.

  Jag skulle aldrig komma på tanken att sätta på en massa hög musik sent en vardgaskväll, jag tar hänsyn till andra.

 3. Roger skriver:

  Bra rutet, Klocktornet!

  Jag är också less på folk som ska bo i lägenhet i Sveriges huvudstad, men som ändå kräver att det ska vara tyst och stilla och folktomt. Om man bor i lägenhet får man räkna med att grannar både hörs och syns. Sedan finns det ju grader i helvetet, grannar som lever fan i sina lägenheter mitt i nätterna har man ju all rätt att tillrättavisa. Men man kan inte klaga för minsta lilla knäpp från grannarna även om klockan närmar sig midnatt. Man har ju faktiskt valt att bo vägg i vägg med andra människor som faktiskt har rätt att ha ett liv.

  Nä, vill man ha tystnad och folktomt så får man väl köpa ett hus på landet och bygga ett staket runt sin tomt. Man får ta det goda med det onda om man bor i lägenhet. Själv jobbade jag till elva igår kväll, kom i säng kring ett och blev väckt halv åtta av att den som städade trapphuset hela tiden dängde sin mopp i trappräcket av stål så att det ekade i hela trapphuset. What can I say? Sjukt irriterande, men något jag får på köpet när jag bor i lägenhet. 🙂

  Och lite folk på gården är väl bara trevligt. Själv bor jag i Hammarby Sjöstad, i en lägenhet på andra våningen och utanför precis utanför vårt fönster finns det en grillplats och långbord för hugade spekulanter. Från maj till september har det varit fullt med folk där i princip varje kväll, allt från stilla middagar till förfestande yngre vuxna och barnkalas. Jag tycker det är ganska trevligt, även om det ibland kan vara lite livat (speciellt barnkalasen). Första sommaren fanns inte grillplatsen, då var gården helt öde förutom folk som bara korsade den för att komma bort eller hem. Det var betydligt tråkigare.

 4. t skriver:

  Jag bor här i studentlägenheterna och trivs mycket bra! Jag tycker att området är lugnt och lägenheterna är schyssta. Kommunikationerna är, som andra nämner, mycket bra. För att titta på hur du kan ta dig till KTH kan du söka på http://www.sl.se, som du kommer att se finns det gott om alternativ 🙂

 5. Klocktornet skriver:

  Vill man ”ha sin gård för sig själv” bör man överväga att flytta till villa med tillhörande tomt. Att bo i lägenhet, oavsett om det är en hyres- eller bostadsrätt innebär att man upplåter delar av ”sin” yta till allmänheten.

  Dessutom är de flera av Frösundas ”innegårdar” utformade på så sätt att de inte är särskilt välkomnande för utomstående, vilket faktiskt drar ned antalet ”gäster”.

  De som inte har förstått detta bör naturligtvis omedelbart sälja sin lägenhet och flytta tillbaka till villan där man kom ifrån. Annars kan det inte vara någon nyhet att de grönytor och andra ytor som finns på/vid en bostadsrättsförening nyttjas av allmänheten. Att skrika genom mer eller mindre hotande plakat är bara ett sätt att göra sig ovän med alla andra.

  Det finns bara en eller två föreningar i hela Frösunda som beter sig så här sviningt. Alla andra har förstått vad det innebär att bo i lägenhet. Det är styrelsen och til syvende og sidst de boende som måste ta ansvar för sitt boende. Exempelvis nedskräpningen av Frösunda är varken bättre eller sämre hos dessa fientliga BRF. Det är en starkt intäkt för att boende genom hot inte fungerar.

  Eller menar försvararna av detta system att det skulle sett ännu värre ut på just denna/dessa gårdar om inte hotplakaten fanns?

 6. Anonym skriver:

  Ska man ta sig frå Frösunda till Kth är det absolut snabbaste sättet att ta buss 177 till bergshamra (tar ca tre minuter) och sedan ta tunnelbanan därifrån till kth, det är ju bara två stationer.

 7. Anonym skriver:

  Jag kan förstår att de vill ha sin gård för sig själva.

  Men något som inte har med denna artikel att göra: det är kul att du bloggar om Frösunda. Bor inte där men bor i närheten så det är kul att läsa om lite saker som händer där. 😉
  Det skulle vara kul om du la upp kanske någon video från frösunda någongång? 😀

 8. Kolonnenbo skriver:

  Men snälla nån, var tror du alla barnfamiljerna bor då? Skulle säga att 90% av de som var utanför din balkong i somras bor i någon av de föreningar som bor i direkt anslutning till detta grönområde. Lika så med de som solar, och allmänt njöt av det i alla fall tidvis vackra vädret. Vad är det för övrigt för fel på att sola på vår innergård? Lägger man sig där inser man förståss att många kommer se en och avgör väl själv hur mycket man är beredd att visa för folk som man kan springa på varje dag därefter.

  Jag tycker det är mycket bra att förslaget om skyltar röstades ner i er förening och att ingen visade större intresse för sådana i vår förening. Det som dock kom upp på vår stämma var att det kunde vara trevligt med en välkomsskylt in på grönområdet som upplyste om att man bör sköta sig när man är där (typ inte skräpa ner och så) vilket tyvärr hände från och till i somras.

 9. Frosundakillen skriver:

  Det är väldigt bra kommunikationer från Frösunda. Det går bussar både direkt in till stan samt till andra områden. Ska du till KTH kan du ta bussen här från Frösunda till Mörby Centrum, där du byter till Tunnelbana.

  Du har även nära till Tunnelbanan vid Solna Centrum samt pendeltåg vid Solna Station.

  De många kommunikationerna samt närheten till stan är bland det bästa med att bo i Frösunda.

 10. Agent 252 skriver:

  Först vill jag tacka för en intressant blogg.

  Jag är en student som funderar på att flytta till frösundas studentlägenheter, dessa ska enligt uppgifter ligga på Gustav III:s boulevard 2-4.

  Hann läsa lite intressant info om området, verkar bra. Är det bra kommunikation, och hur lätt kan man ta sig till kth ?

 11. Roger skriver:

  Jag skulle nog inte räkna det som du har utanför fönstret som en ”innergård”. Det är ju mer som ett parkområde. Jag skulle nog själv inte ha tvekat att gå dit en fin sommardag om jag hade bott i närheten. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: