Märks inte att det är lov

Denna vecka har ju Stockholmarna sportlov. En chans för barnfamiljerna att vara lediga och resa bort. Dessvärre tycker jag inte att det märkts än så länge, i alla fall inte här i Frösunda. När jag skulle handla på Vi efter jobbet igår var det som vanligt fullt med folk och barnvagnar i den lilla affären vid 5-tiden. Trodde att det skulle vara glesare med tanke på att det bor många barnfamiljer i Frösunda vars barn har skolledigt nu, men nej så fel jag hade. Det verkar inte som att föräldrarna har tagit ledigt denna vecka utan jobbar som vanligt och handlar efter jobbet. Vad kan detta bero på? Jag tror de flesta tog ut en massa semesterveckor i julas och i januari och åkte på långa dyra utlandsresor så att nu finns varken pengar eller semsterdagar kvar. De får väl se fram emot sommaren. Personligen tänker i alla fall jag vara ledig några dagar nu och koppla av. Ingen mer handel vid 5 i mataffären denna vecka, haha.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

4 Responses to Märks inte att det är lov

 1. Frosundakillen skriver:

  Klocktornet, jag gillar din inställning! Om man inte behöver så tycker jag också man kan låta bli att ta med barnvagnen till den lilla Vi-butiken. Det är ju ganska trångt där och det blir inte så kul för barnen heller att vistas i trängseln som kan uppstå på vardagskvällarna.

 2. Klocktornet skriver:

  Tror att det blir allt vanligare att folk inte tar ledigt just under den designerade sportlovsveckan, utan man väljer veckorna före eller efter på grund av priserna som ökar markant under dessa veckor (färjor, fjäll och fårklippning eller vad man nu sysslar med på sin lediga tid).

  Noterade också trängseln häromdagen, trots att jag är en av dem, ”barnvagnsfolket”. Brukar dock, i princip, aldrig ta med barnen på affären. Det är att be om trubbel. 🙂

 3. Pappa m barn o barnvagn skriver:

  Om man har sportlov använder man inte barnvagn. Om man använder barnvagn har man inte sportlov. Det har med ålder att göra.

 4. Perre skriver:

  Kan det möjligen vara så att ”alla barnvagnarnas” inneboende inte har åldern inne för att åka till fjälls och uppskatta detta luftombyte till fullo! Vänta en 5-10 år ska du se att det är skillnad på ”vanliga” veckor och sportlovsveckor även vi vår lilla Vivobutik! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: