Galet i påskhandeln

Så, nu har påskledigheten börjat. Det var halvdag på jobbet idag så man slutade efter lunch vilket var skönt. Passade på att handla hem lite påskmat på ICA i Solna Centrum efter jobbet. Klockan var bara vid halv två, men det var redan full rulle i centrumet. På Systembolaget var det massor av folk och köer till samtliga kassor som var öppna. Köpte lite påsköl, men det fanns bara två sorter kvar att välja på vilket var trist, de hade haft fler sorter men tydligen var det mesta redan slut. Hur tidigt börjar folk handla påsköl egentligen? Så här illa är det alltid med julölen också vilket jag kan förstå, julen är ju större än påsken men tydligen inte på Systembolaget. Hoppas de tar in mer påsköl nästa år. Även på ICA var det mycket folk och när jag väntade på bussen hem så var den tio minuter sen eftersom det var så mycket bilar på vägen att trafiken med jämna mellanrum stannade upp helt. Det var tydligen många som slutade tidigt idag.

Idag är det Skärtorsdag och alla häxor flyger till Blåkulla. Hoppas det inte är lika trångt i luften som det varit på marken idag med alla galna påskhandlare.

Häxa Blåkulla
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Galet i påskhandeln

 1. Mathias skriver:

  Måste du köpa påsköl i sista sekunden då alla andra ska ha det oxå? Och sen gör du likadant på jul? Lite framförhållning kan man ju ha om man nu måste ha en gul etikett med kycklingar på flaskan med fulöl. (Tacka vet jag belgisk öl)

  Glöm inte att räkna med dig själv som en av de galna påskhandlarna som var ute o stökade o bildade trafikstockning o köer på ICA. Du bidrog lika mycket till problemet som alla andra som slutade tidigt. Precis som när du går på systemet dagen innan nyårsafton o tänker ”Men usch, vad mycket folk på systemet… Kan de inte planera bättre… Måste de vänta till sista dagen precis som Jag, nu ska ju Jag handla… Jag vill inte stå i kö… Och sen handlar de Min julöl oxå…”

  🙂

 2. ThomaS skriver:

  I lördags kväll var Bromma tyst och helt dött. Nästan ingen bil på ICAs parkering och givetvis ingen kö i kassan. Alla måste kikat på Melodofestivalen.
  Nästan lika stilla i kväll. Alla har dragit på firande. Min ICA här suverän. Stor välsorterad butik med 5 kassor med flink personal. Öppet 8 – 22 och från april 7 – 23. En sån butik skulle ni ha i Frösunda. Men då saknas ju parkering.
  Påsköl? Men va spelar det för roll va som står på burken. Det är ju yrseleffekten som räknas. Om det var slutsålt idag, var det väl beräknat av butiken, eftersom ölet efter påsk är värdelöst. Då väntar vi på de blomsterförsedda ”Midsommarölet” och Bäska Droppar som är sommaren i flytande form.
  Fundera nu, kläck ideer och Glá Påsk.

 3. m skriver:

  Glad påsk på er alla!
  Mja, det var så fullt på Lidl här i Skytteholm så man var ju tvungen att tränga sig fram för att kunna hitta det man behövde. Men jag märker att vi alla solnabor inte bryr oss om varandra då vi inte ens kan ge lite plats åt varandra utan bara ställer sig i vägen och vägrar att flytta på sig. Men det blir mycket godis och vila för min del i Påsk! 🙂

 4. Roger skriver:

  Drick inte båda påskölen på en gång – då blir du så stökig. 😉

  Själv handlade jag på Ica vid Skanstull kring tvåsnåret idag och förvånades över hur LITE folk det var där. Bara de gamla vanliga 70-plus-tanterna. Alla kanske åkte till Solna Centrum istället…

  Förresten: Glad påsk på er, alla bloggläsare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: