Reklam för Frösundadagen

Idag kom denna reklambroschyr som ni ser på bilden i postfacket. Det är reklam för årets Frösundadag, en dag som firats i maj under de senaste åren här i Frösunda. Det kommer vara olika arrangemang från klockan 16 och fram mot 21-tiden. Fråga mig inte varför dagen firas och om det finns några skäl till att den infaller i maj. Dessutom förstår jag inte varför den alltid ska hållas på en onsdag, en dag mitt i veckan när folk jobbar. Jag tycker det vore bättre om de la Frösundadagen på en lördag eller söndag då folk är lediga och fler kunde delta i firandet.

 Frösundadagen reklam

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

11 Responses to Reklam för Frösundadagen

 1. Klocktornet skriver:

  Om helgerna under den ljusare delen av året är Frösunda stendött. Anledningen till att ha Frösundadagen en vardag är solklar – finns nog få stadsdelar i Solna som har så mycket inflyttat folk som faktiskt reser bort (”hem”) om helgerna plus alla som har sommarstuga plus plus plus.

  Skall gå dit med mina kortare familjemedlemmar och lyssna på Mora Träsk. Det brukar DE gilla.

 2. Frosundakillen skriver:

  Jimmy, du skriver ”att det är mest barnfamiljer som ser fram emot Frösundadagen”. Ja, det har vi redan konstaterat. Eller menar du att det är bra att det är så?

  Jag är fortfarande av den uppfattningen att festivalen skulle må bättre av att ha ett mer breddat utbud så att det lockar alla åldersgrupper samt att folk utifrån vill komma. Det vore väl bättre för restaurangerna eftersom de då skulle få sälja mer. Och vuxna yrkesarbetande som är i karriären har som bekant mer pengar än barn och skulle kunna spendera mer på mat och dryck.

 3. Jimmy skriver:

  Hej.

  Anledningen till att restaurangerna inte är så pigga på att ordna med servering på ”torget” är dels att det är relativt krångligt, tidsödande och dyrt att ansöka och ordna med tillstånd för en tillfälligservering.

  Några restauranger har gjort det under de gångna åren med det har tyvär inte varit lönsamt, men man har då sett det som en investering i goodwill, dock har det varit regn de senaste sex- sju åren så folk har ändå tillbringat dagen på någon av de olika restaurangerna.

  Vad gäller själva dagen så är min uppfattning att de flesta boende tycker att det är ett bra initiativ och att det är mest barnfamiljer som ser fram emot frösundadagen.

 4. Frosundakillen skriver:

  Martin! Kul att du som varit med och ordnat Frösundadagen kommenterar inlägget. Det är precis detta jag vill med bloggen, få igång ett forum och en diskussion bland folk som bor och verkar i Frösunda och Solna.

 5. Martin skriver:

  Hej,
  Trevligt att hitta mer om Frösunda och Frösundadagen.
  Vi är ett litet gäng i Frösunda som började ordna dagen första gången 2002 och det är visserligen en pensionär med men i övrigt jobbar vi alla.

  Tanken är att det ska locka både de som jobbar och bor här, därav att ha det mitt i veckan. Tyvärr har vi dock lyckats pricka regn, kallt och blåst, varje gång utom 2002 så har ni tips om hur man prickar sol så lyssnar jag gärna 😉

  Vi har haft med Coverband och öl och vinservering för att locka en lite bredare publik men tyvärr är våra restauranger inte så pigga på att hyra öltappar mm enbart för en dag.

  Vi har tyvärr inte lyckats få tag på om Anna Book i år så jag gissar att hon är bokad på annat.

  /Martin

 6. Nanne skriver:

  Kommer Anna Book att framträda i år?

 7. m (skytteholmarN) skriver:

  Byt namn på det till ”FrösundaFestivalen08”? 😛

 8. Roger skriver:

  Frösundadagen låter väl mest som något för pensionärer? Normala människor i arbetsför ålder ser väl ingen större anledning att fira sitt bostadsområde och går väl inte igång på tombola och billig varmkorv? Nä, jag tror inte du ska vara så upprörd – du är nog inte målgruppen. Det är nog mest för gamlingar och föräldralediga med barn som tycker att ballonger is the shit. 🙂

  Själv jobbar jag den dagen – synd att de inte lagt det på en udda vecka, då hade jag varit ledig och kunnat hänga på Frösundatorget med alla glada firare…

 9. Matthe skriver:

  Är det samma tanter som fixade det här som fixade det där torgspexet med tombolan som var så livat? 😉

 10. Robin skriver:

  Sverige är ett land gjorda för arbetslösa och de är lediga jämt! Man bör inte tillhöra den arbetande klassen då de endast tillför samhället utan att få något tillbaka. Funderar själv på att ”checka ut” innan jag ens fyllt 30 bast. Tragiskt men så fungerar landet Sverige.

 11. m (skytteholmarN) skriver:

  På helger (då det kanske är fint väder) så väljer nog folket att kanske åka till sinna sommarstugor eller går ut till någon fin park? Men fin reklam-bild de har gjort nu då. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: