Trånga gator

Det är trångt i Frösunda. Det märks särskilt på gatan utanför Vi-affären. Där finns en liten lastkaj inklämd på ena trottoaren så när långtradarna kommer och ska leverera varor måste de ställa sig snett över halva gatan och spärrar därmed av hela trottoaren på ena sidan. Igår var det extra trångt då tre långtradare stod på kö för att lämna varor, se bilden nedan. Snacka om dålig stadsplanering.

Trång gata

Trång gata

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

8 Responses to Trånga gator

 1. ThomaS skriver:

  Jag som sett den både trånga gatan och den tokiga lastkajen och med den försämrad boende- och arbetsmiljö, är övertygad om att en bättre utbildning och större kreativitet vore önskvärd för arkitekter och beslutfattare. Bara för man befinner sig i en stad, dessutom ny, skall man inte tolerera tokiga situationer. I planering av ett bostadsområde måste plats finnas för de behov de boende kan förväntas ha. Som trygg trafikmiljö, parkering, kollektivtrafik, grönområden, butiker, osv. Å finns det inte plats. Gör färre huskroppar högre. Vipps så finns det plats på marken.

 2. Matthe skriver:

  Att tycka att en gata där det finns en lastkaj blir för trång när leveranserna kommer är alltså ett tecken på att det är dags för lantlivet? Jag antar att du aldrig har stått i kö för att komma förbi gatan med bil, gått förbi och knappt kommit igenom eller för den delen kört en postcykel på en sådan gata? Underbart. Ditt inlägg var väldigt givande och upplyftande.

 3. Perre skriver:

  Jo …trånga gator… de IDIOTISKA busshållplatserna vid Frösunda Torg då! Då bussen ska ta upp eller släppa av passagerare så står den ju mitt i körfältet! Inte vågar många köra förbi heller då hållplatserna ligger i anslutning till en kurva på Boulevarden.! Dessutom finns på båda sidor ordentligt med plats att ta av trotoaren och anlägga riktiga hållplatser där bussen kan köra in och inte hindra övrig trafigenomströmning! Den Stadsarkitekt som funderat ut detta borde få en påse av vad hunden gjorde i parken…. =;

 4. Erik skriver:

  Ja, tänka sig det är trafik i en storstad. Oväntat. På landsbygden är det betydligt mindre trafik för de som vill bosätta sig där har jag läst i litteraturen. Valet är ditt ingen tvingar dig att bo i en storstad.

 5. ThomaS skriver:

  Av politiker. stads- och vägplanerare samt arkitekter, finns mycket att önska.

 6. Lotta skriver:

  Det är ingen planering för hade det gjorts så hade inte Frögatan sett ut som den gör idag med alla lastbilar. Tycker fruktansvärt synd om dem som bor precis övanför lastkajen. Skräpigt är det också för jämnan!

 7. Klocktornet skriver:

  Håller helt med.

  Särskilt den gatan är riktigt uselt trång. Undrar just hur ariktekterna respektive gatukontoret resonerade. Förmodligen kommunicerade de inte med varandra. Det är dock inte första gången det händer och sannerligen inte sista.

 8. Samma med östervägen, stora lastbilar spärrar av hela trottoaren så att vi gång-traffikanter måste kämpa för livet och gå ut på vägen där man tror att bara biltjuvar kör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: