The Dark Knight – Varning, innehåller spoilers

 

 

The Joker
The Joker

Tänkte göra en kort recension av Batman-filmen the Dark Knight som hade premiär här i Stockholm i torsdags, den 24/7. Jag hade längtat efter denna film i över ett år, ända sedan jag hörde att de hade börjat spela in den och mitt intresse blev rejält stort när den första trailern dök upp på Youtube i december förra året. Förväntningarna var alltså stora. Och ja, filmen var lika bra som jag hade hoppats!

Filmen är precis lika seriös och välgjord som den förra, Batman Begins. Den stora skillnaden är att The Dark Knight innehåller mer våld. Jokern är riktigt elak och avrättar eller försöker döda folk på löpande band. Även Batman är mer våldsam och tappar fattningen rejält när han och jokern är i en förhörscell. Jokern retar upp Batman så mycket att Batman smäller till honom flera gånger i huvudet, samt misshandlar honom när han ligger på golvet. Batman sätter till och med en stol för dörren till cellen så inte vakterna ska kunna ingripa. Ett under att han inte har ihjäl jokern där.

Heath Ledger gör för övrigt en väldigt bra roll som jokern, det är lika bra som flera har sagt och som vi kunnat se i de trailers som kommit. Han ÄR verkligen jokern, bättre än så här kan det inte bli.

En annan som också ställer till det i filmen är Two Face. Han har en större roll i filmen än man kunde tror innan. Jag trodde att Harvey Dent skulle bli Two Face i en av filmens allra sista scener, som en upptakt till nästa film. Men Harvey förvandlas till Two Face tidigare i filmen och hinner göra en del elaka saker han också. Bland annat tänker han skjuta en liten pojke i slutet av filmen, det är verkligen total ondska att vilja döda ett litet barn.

Jag ger filmen högsta betyg och fattar inte att fler recensenter i Sverige gjort det. Exempelvis SvD ger filmen bara två poäng av sex vilket är pinsamt. Men den recensenten har inte förstått filmen eftersom det förekommer sakfel i det han skriver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: