Tecken på lågkonjunktur

Det är ju som vi hört i medierna ”lågkonjunktur” i Sverige nu. Att det mestadels är medierna som bidrar till att skapa denna negativa stämning tänker jag inte diskutera här. Däremot funderar jag över hur lågkonjunkturen slår mot försäljningen av lägenheter. Den Till Salu-skylt som syns på bilden nedanför har stått utanför ett av husen här i Frösunda i minst en vecka. Det visar att även nya och moderna lägenheter är svårsålda i dessa tider.

Lägenhet till salu

Lägenhet till salu

Även lediga kontorslokaler i Frösunda verkar svåra att hyra ut. De lokaler som söker ägare på bilden nedanför har haft sin skylt uppe minst tre veckor.

Kontor att hyra

Kontor att hyra

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

2 Responses to Tecken på lågkonjunktur

  1. ThomaS skriver:

    Sååå, nu är inte bara brandkåren som har lågkonjuktur?

  2. Roger skriver:

    Jag pratade häromdagen med en kille som ska flytta in i ett nybygge i Frösunda till våren. Han berättade att alla lägenheter i huset sedan länge varit sålda, men att åtta nu är lediga sedan de som skulle flytta in har dragit sig ur. De dumpar lägenheterna trots att det är ganska duktiga straffavgifter för att riva kontrakten. Förmodligen för att de inte kan få ut så mycket för sina nuvarande lägenheter längre. Om de går att sälja alls, lägenheter häromkring som tidigare hade sålts på en vecka eller två har nu legat ute till försäljning i månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: