Solna blir miljövänligt

Var i Solna Centrum igår och såg denna reklamskylt. Den visar att man kan lämna in miljöfarligt avfall alla helgfria torsdagar på Solnaplan. Det låter jättebra att man kan lämna in avfall så centralt, jag menar hur många orkar åka flera kilometer med bilen för att lämna enstaka sopor till en avfallsanläggning? Alla har ju inte bil och även om man har bil är det verkligen inte bra för miljön om alla ska ta sina egna bilar för att lämna några batterier till återvinning.

Reklam farligt avfall

Reklam farligt avfall

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

2 Responses to Solna blir miljövänligt

  1. Frosundakillen skriver:

    Håller med dig, det är helt sjukt att så många hushåll är utan grovsoprum. Dels är det milöovänligt att alla ska åka iväg med soporna i sina egna bilar. Men det finns även folk som inte åker ivg alls och lämnar grovsopor ute på gatan eller slänger det i naturen eftersom det inte finns något grovsoprum. Det blir för ”dyrt” för föreningen blir svaret när man undrar varför inget grovsoprum finns. Skitsnack! Det är många som är beredda att betala någon hundring mer i månaden för att få en bra sophantering.

  2. sopproducenten skriver:

    Jag tror allmänt att sophanteringen är ett stor jävla skämt. Hur rimligt eller miljövänligt är det att åka flera kilometer med bil, fram och tillbaka, för att lämna in sina grovsopor.

    Även hanteringen av vanligt hushållsavfall är tragikomiskt. Min värd stog häromdan och vaktade så att ingen obehörig från andra fastihgheter slängde sitt skräp i våra soptunnor. Annorstädes såg jag att soptunnorna var försedda med lås så att bara de med nyckeln kunde kasta skräpet där.

    Vad blir nästa steg: angiveri, polisanmälningar, kameror och patrulerande vakter? Skulle inte förvåna mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: