För många barnfamiljer

Läser i senaste numret av Mitt i Solna att det är många barn som bor i Frösunda som inte får plats i områdets skolor. Flera föräldrar är tydligen arga över detta och har klagat hos förvaltningschefen i kommunen. Det finns inte många grundskolor eller förskolor i Frösunda och de som planerade bebyggelsen i området hade inte räknat med att så många barnfamiljer skulle flytta hit. Det förstår jag inte heller, Frösunda är verkligen inget barnvänligt område. Det är mycket trafik på gatorna, mycket betong och trångt på trottoarerna. Jag förstår inte varför det är så pass många småbarnsfamiljer som sökt sig hit, om jag hade barn skulle jag inte vilja bo i Frösunda. Jag hade valt ett område med mer natur och mindre biltrafik. Man måste ju tänka på barnen, att de får en bra uppväxt. Uppenbarligen är inte Frösunda gjort för småbarnsfamiljer så de ska sluta klaga på att det är för få skolor här och kanske söka sig till andra områden i kommunen i stället. Varför inte Järvastaden? Det är ett betydligt mer barnvänligt område.

Ingen barnvänlig miljö

Ingen barnvänlig miljö

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

4 Responses to För många barnfamiljer

 1. Klocktornet skriver:

  Re. Frösundakillen.

  För de boende i Järvastaden finns för närvarande en skola, Bagartorpsskolan. Det är samma skola som barnen i Frösunda tillhör om man inte väljer något av de två fristående alternativen i Frösunda – där det dock råder lång kö till båda. Så du anser att man skall flytta till Järvastaden för att gå på samma skola som barnen nu skall gå på (de som inte kommer in på Alfaskolan eller Vittra alltså)? Ehhh …

  Frösunda är definitivt gjort för barnfamiljer med tre förskolor och två skolor. Hur många nybyggda områden av den här storleken har det? Dessutom finns såväl Hagaparken som Ritorps ishall/fotbollsplan på kort avstånd. Hur många bostadsområden runt Stockholm har både nationalpark, ishall och fotbollsplan runt knuten? Glöm heller inte äppelparken eller parken vid Stora Frösunda. Glöm inte heller det mycket lilla skogspartiet mellan Frösunda Park och Frösunda. Glöm inte heller flertalet innergårdar som har lekplatser. (Dock inte surpruttarna vid bankomaten som helst av allt skulle vilja bygga en berlinmur runt sin BR.)

  Anledningen till att området är attraktivt för såväl barnfamiljer som barnlösa som singlar som äldre är närheten till stan, Bromma flygplats, Arlanda, E4 och E18. Svårslaget läge – för alla. Kraven på närhet till kommunikationer skiljer inte barnfamiljen från andra ”hemkonstellationer”.

  Finns plats nere vid nya förskolan att bygga skola (vet ej om kommunen eller om det är något byggföretag som äger marken). Finns även plats (JM äger tomten) mittemot Ritorps ishall där det nu är ”grusgrop”. Att det inte skulle finnas plats att bygga en skola är helt enkelt inte sant. Finns även plats på fältet mellan Frösunda och Ritorp att bygga en skola – river man bara förskolan och barnens bollplan där finns rätt mycket utrymme att bygga bollplan, förskola och skola (det vill säga den del som JM inte kommer att bebygga med bostäder eller kontor). Finns säkerligen även andra platser som jag i hastigheten inte tänkt på. Att det skulle saknas mark är rent nonsens.

  Re: Frösundaknegarn.
  Man gjorde *exakt* samma misstag som stadsarkitekterna och stadsplanerna i Stockholm som planerade för Hammarby Sjöstad. Detta bör dock inte lastas de förtroendevalda, utan förvaltningarna som inte till denna dag har insett sitt misstag. De förtroendevalda fattar enbart beslut på de underlag som förvaltningen ger dem. Behovet av en skola till/mer skolplatser i Frösunda är dock inget nytt och DÄR har politikerna reagerat för dåligt och för sent. DET är deras ansvar. Nåja, rätt många barnfamiljer har flyttat under hösten och flera flyttar nu i vår till andra kommuner, så trycket lär minska något även om problemet absolut inte löses av detta.

 2. Frösundaknegaren skriver:

  Vet inte om jag håller med riktigt. Förvisso så är boulevarden hårt trafikerat kl 8 på morgonen och 17 på kvällen men annars kan jag tänka mig att det är ganska öde. Grönska finns det ganska mycket av (på sommaren då 🙂 i alla fall på de flygbilder man ser på Eniro.se där ”i mitten” nånstans.

  Man har även gjort en ansträngning att bevara en del grönska kring de två gamla herrgårdarna Stora och lilla frösunda. Där finns också något som liknar en park.

  Med andra ord gankska bra miljö för barnfamiljer som vill bo någorlunda urbant dvs varken i villa, innerstan eller förortshelvetet.

  Att stadarkitekterna inte planerade för fler förskoleplatser kan man tycka är lite konstigt. Vem räknade de med skulle flytta in, pensionärer?

 3. Frosundakillen skriver:

  Jag är inte bitter, jag framför kritik mot saker eftersom jag vill få till diskussioner om sådant som händer. Skulle man aldrig kritisera något skulle utvecklingen aldrig gå framåt.

  Vad gäller barnfamiljer så är det ett faktum att Frösunda inte är ett barnvänligt område. Som jag skrev är det mycket trafik och trånga gator. Det finns dessutom inte plats för några nya skolor i området, om du läser artikeln jag hänvisar till. Så baserat på detta får familjerna antingen gilla läget eller flytta.

 4. Du verkar bli bitter med tiden Herr Frösunda, alla inlägg är gnäll, mer gnäll och vänta lite… lite extra gnäll. Dessutom skyller du på de stackars barnfamiljerna, är det inte uppenbart att en växande ort som Frösunda ska kunna förse barn med plats på förskolor och skolor. Att föreslå att de ska flytta någon annanstans är absurt och befängt, skärpning. Mindre WoW och mer whining management

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: