Nationaldag, fotboll och EU-val

Det händer verkligen mycket denna helg. Idag är det Sveriges Nationaldag samt VM-kval på Råsunda här i Solna mellan Sverige och Danmark. Och imorgon är det val till EU-parlamentet.

Både i Solna Centrum och i Frösunda verkar det ha dykt upp fler valaffischer och anslag under veckan. Nu finns även Piratpartiet representerat i Frösunda, för alla som gillar Internet.

Piratpartiet

Piratpartiet

När jag var på ICA i Solna Centrum och handlade idag såg jag detta erbjudande som ni kan se på bilden nedan. Även om det är billigt så ser det varken särskilt lockande eller gott ut. Slänger man bara upp en stor, slarvig hög med en enda produkt till ett så lågt pris gillar inte kunderna det. Det ser ut som att ICA i desperation försöker bli av med en produkt som inte sålt bra, det är inte alls lockande.

Dålig marknadsföring

Dålig marknadsföring

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 Responses to Nationaldag, fotboll och EU-val

 1. Roger skriver:

  Haha. Kanske för att sån där dip är ganska äcklig… 🙂

  Jag har själv jobbat i butik och vet att det där brukar vara ett bombsäkert sätt att bli av med hyllvärmare. Trådback vid kassan, vräk ner det som inte blivit sålt, ta ordinarie pris och – vips, på ett par dagar är allt borta.

  Men det funkar ju uppenbarligen inte i 100 procent av fallen.

 2. Frosundakillen skriver:

  Förklara då för mig varför ingen verkar köpa av de där sakerna på bilden, högen har sett likadan ut hela veckan. Det är dessutom bara en vara och inte olika sorter som i ditt fall med diskborstarna.

 3. Roger skriver:

  Om du läst lite marknadsföring så skulle du veta att det är precis tvärtom. Störtexponering, som det kallas när man vräker ner varor huller om buller, ökar försäljningen rejält. Kunderna kopplar samman den sortens exponering med lågpris, oavsett pris. En undersökning som jag läste om nyligen visade att diskborstar i blandade färger som låg huller om buller i en korg sålde 500 procent bättre än de som – till samma pris – hängde i prydliga rader, sorterade efter färg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: