Renoveringen av Haga Slott börjar

Nu i oktober börjar renoveringen av Haga Slott som ligger nedanför Frösunda på andra sidan motorvägen. Det fanns en oro för att stora delar runt slottet skulle stängas av i samband med att Kronprinsessan Victoria tar över men det verkar inte vara någon fara. Avspärrningarna runt slottet kommer bli begränsade. Området mot Brunnsviken kommer fortfarande vara tillgängligt för allmänheten och promenadstigen som går vid strandkanten kommer till och med att rustas upp och bli bredare. Så det verkar som att Victorias och Daniels flytt till slottet snarare innebär en förbättring för hela området. Och en förbättring för Frösunda eftersom det är så nära till Haga Slott härifrån. Mer om renoveringen står att läsa i senaste Mitt i Solna.

Haga Slott

Haga Slott

Karta över området som spärras av

Karta över området som spärras av

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

3 Responses to Renoveringen av Haga Slott börjar

 1. SolnaTattarN skriver:

  Vi Solnabor borde inte vara stolta över det här!

 2. Knugen skriver:

  Att promenadstigen ska breddas beror nog inte på att de vill göra det bekvämare för söndagsflanörer från Frösunda. Nej, de vet mycket väl att hela området runt Haga slott kommer att vara fullkomligt nedlusat av busslaster med utländska turister som häckar där i timtal i hopp om att få se en skymt av kungligheterna. Det är ju på den lilla sträckan som turisterna kommer att komma så pass nära avspärrningarna att de ser något, därför måste stigen breddas. Ni kommer nog snabbt underfund med att ni gör bäst i att undvika området kring Haga slott på grund av horderna av tyska och japanska och andra turister. Det där om en ”förbättring för hela området” kommer du nog att ompröva. Det handlar ju inte om samma gamla Hagapark men med en bredare promenadstig…

  Det enda man kan hoppas på är att upprustningen av Hagaparken innebär att de river de där förskräckligt fula koppartälten. De är en brutal våldtäkt på en annars väldigt trevlig park. De är de fulaste byggnadsverk vi har i det här landet. Utan konkurrens.

 3. Ofig skriver:

  Vad kul, man kanske ska gå och kolla på renoveringen nu när de börjat jobba med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: