Snöhög

Vid en busstation nära Solna Centrum har en stor snöhög plogats mot en papperskorg så våldsamt att den lutar och förmodligen lossnat från marken. Undrar hur det blir när snön smält, då får kommunen antagligen ta och byta ut papperskorgen.

Snöhög

Lutande papperskorg i snöhög

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

6 Responses to Snöhög

 1. Klocktornet skriver:

  Korrekt. När argumenten tryter, då stumnar man eller så brukar man pejorativa utsagor och eller invektiv i brist på sakargument.

 2. Klocktornet skriver:

  Re: Frösundabo.

  Det spelar ingen roll vem som gör jobbet – vi SKATTEBETALARE står för notan. Kommunen är ansvarig för upphandlingen och därmed för kvalitetskontrollen av den utförda, upphandlade tjänsten.

  Självklart är det kommunen som är ansvarig inför MIG och entreprenören är ansvarig inför kommunen. En dålig upphandling och eller dålig kvalitetskontroll är vad det handlar om – och det är slöseri med skattebetalarnas pengar.

  Poängen är inte heller att det skall anmälas hit eller dit, det bloggaren gjort här är att visa ett ytterst litet exempel på vad som händer när inte den som sköter upphandlingen kvalitetskontrollerar. Det finns säkert tiotals eller hundratals fall till bara inom Solna. Det skall vara bra från början. Mig veterligen har vi haft snö i tusentals år här och ”snösvängen” – oavsett driftsform – har funnits sedan MINST det tidiga 1900-talet.

  Det går inte att skylla på entreprenören – de tar genvägar och är allmänna klantskallar hela bunten – det är kommunen som leker ”ta slanten” från MIG! För övrigt kan jag tänka mig att det är exakt samma personer och maskiner som för n antal år sedan var anställda i kommunen (om inte i denna kommun så i någon annan). Det är inte driftsformen i sig det är fel på, det är hanteringen av skattepengar.

  • Frösundabo sen -98 skriver:

   Den här diskussionen är nog säkrast att avsluta innan något vitalt blodkärl brister … Och då blir det ännu dyrare för skattebetalarna!

 3. Frösundabo sen -98 skriver:

  Nu tror jag i o.f.s. att snöröjningen i Solna är utlagd på entreprenad, så med andra ord är det inga klantskallar i kommunen som plogat sönder egendom.

  Om personen i fråga har nån heder i kroppen har denne säkert redan rapporterat olyckan till kommunen. Om inte, så får man hoppas att något vittne gjort det i stället. Entreprenören åker garanterat på att betala, om händelsen kommer till kommunens kännedom.

 4. Klocktornet skriver:

  Vaddå? Det är ju bara skattebetalarnas pengar de lallar runt med … Tragiskt att se hur illa våra skattepengar hanteras.

  Om de TAR mina pengar för att göra något med dem, se då för tusan till att göra något med dem och inte förstöra gemensam egendom.

  Någon annan smartskalle vid kommunen har agerat; några föräldrar påpekade för kommunen att en papperspelle stod oroligt nära där barnen åkte iskana nedför branten vid Frösunda Park. Japp, då tar kommunen och gräver upp den och tar bort den istället för att flytta den några få meter. Och nej, det var ingen tjäle ity då hade de näppeligen fått upp papperspellen ur jorden. Så nu det blir till att någon kommunalarbetare får komma ut i vår och gräva ned den några meter från där den stod istället för att ha grävt ned den omedelbart.

  Detta är bara ett mycket litet exempel på hur det går till när Solna stad hanterar skattebetalarnas pengar …

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, skattepengarna läggs på fel saker om vi ska betala för att klantskallar i kommunen plogar snö så egendom går sönder. Vore bättre om pengarna las på att städa utomhus eftersom det är skräpigt på flera håll i Solna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: