Mörk choklad är onyttigt!

För att återknyta till ämnet om choklad: Tidningen Expressen presenterade ett test för några dagar sedan där man skulle gissa vilka matvaror som innehöll mest socker. På en av frågorna skulle man gissa om kexchoklad eller mörk choklad innehöll mest socker. Och gissa vad rätt svar var? Jo, Mörk choklad, som alla säger är så nyttigt och trendigt, innehöll MER socker än vanlig, ljus kexchoklad!!!  En stor majoritet, 94%, av de som gjort testet gissade på att kexchokladen innehöll mest socker. Riktigt stort fail till alla er måste jag säga, kanske dags att inse att mörk choklad inte är så nyttigt? Jag gissade på mörka chokladen och hade alltså rätt.

Mörk Choklad Test

Mörk choklad innehåller mer socker än kexchoklad.

Mörk Choklad Test

94% av de som gjort testet trodde att kexchokladen innehöll mest socker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

3 Responses to Mörk choklad är onyttigt!

 1. Señor Kakao skriver:

  Varför detta korståg mot mörk choklad? Tvingar folk dig att äta 78-procentig choklad under pistolhot? Och vem tusan tror att choklad i någon som helst form är nyttigt? Man äter väl för guds skulle inte choklad i hälsofrämjande syfte, utan för att det är gott…

  Ljus choklad eller mjölkchoklad är suveränt gott i vissa sammanhang. Och rätt sorts mörk choklad är oslagbart tillsammans med en god espresso eller med ett riktigt bra Amarone-vin.

  Allt behöver inte vara svart eller vitt, rätt eller fel, hela tiden. Livet har inget facit.

 2. Frösundabo sen -98 skriver:

  Jag håller med föregående talare! Enligt Wikipedia är definitionen på mörk choklad att den innehåller minst 35 % kakaomassa. En Kexchoklad innehåller enligt Testfakta.se 29 % socker, så rimligen bör åtminstone choklad med en kakaohalt på minst 70 % innehålla mindre socker än en Kexchoklad.

  Och för att återknyta till det tidigare blogginlägget om ljus choklad, så innehåller Marabous mjölkchoklad 30 % kakao och minst lika mycket socker, då det listas först i innehållsförteckningen.

 3. Chokladbloggen skriver:

  Sen finns det ju rätt många olika sorters mörk choklad också. Är ganska övertygad om att många mörka choklader innehåller mycket mindre socker än kexchoklad, men kvalitetstidningen Expressen drog väl till med Marabous mörka choklad som ju är rena skämtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: