Klantskallar

Läste nyss en fånig artikel i lokaltidningen Mitt I Solna. Det stod om ett par i Solna som var ute och gick på isen för några veckor sedan med sin hund. Hunden sprang iväg på isen till ett ställe där det var öppet vatten och den föll i. När mannen skulle ta en kanot och rädda hunden föll han också i vattnet, frun såg chockerad på. De räddades sedan, och artikelns syfte är att man ska tycka så synd om de drabbade. Jag tycker snarare att det var otroligt klantigt av paret att överhuvudtaget ge sig ut på isen i mars då isen började bli osäker. Man ska ju aldrig ge sig ut och gå på isarna när det börjar bli vår och varmare ute. Som tur är så tar tidningsartikeln upp även detta i slutet, men enligt mig är det inte ett dugg synd om paret, de får skylla sig själva. Och dessutom ge sig ut på osäker is med en lösspringande hund… Hur dum kan man bli.

Klantskallar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

6 Responses to Klantskallar

 1. Jesper ftw skriver:

  HAHA FRÖSUNDAKILLEN, FAN VA RÄTT!

 2. Fd trogen läsare skriver:

  Herregud vilket otäckt inlägg. DU skrämmer mig. Misantrop är en ord som dyker upp i mitt huvud.

 3. Frösundabo sen -98 skriver:

  I artikeln står det att hunden slet sig, och den formuleringen förutsätter rimligen att hunden var kopplad. Oavsett vilket är det dock alltid vanskligt att ge sig ut på isarna frampå vårkanten, så visst kan man med all rätt tycka att de var oförsiktiga och dumdristiga.

  Men att utifrån det vara så hjärtlös att man inte tycker det vore ett dugg synd om de drabbade om hunden och mannen drunknade är lite väl magstarkt. Att de bara har sig själva att skylla och inte omständigheterna eller någon annan gör ju inte saken mindre sorglig för efterlevande anhöriga.

  I sitt eget trygga hem med facit i hand är det ju inte ett dugg svårt att tycka alla är idioter som inte handlar rationellt före och under en nödsituation. Frågan är om hur man själv skulle agera i praktiken. Förhoppningsvis slipper man få reda på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: