Vad är problemet?

Bilden nedan är från backen ner mot station från Frösunda. Det är fullt med grus som fortfarande ligger kvar trots att vi passerat mitten av april. Och så ser det ut på flertalet gångvägar i Frösunda och runt om. Vad är problemet, varför ska det ta sådan tid innan det sopas undan? Det var i och för sig en bil som sopade ihop grus i små högar i mitt bostadsområde i måndags. Men sedan hände inget mer, grushögarna ligger fortfarande kvar på gatorna här i väntan på att någon ska ta bort dem. Och gruset börjar nu spridas ut igen eftersom högarna ligger precis där bilar kör och folk går. Så snart måste gruset sopas ihop i högar igen eftersom ingen kommer och tar bort det. Alltså servicen i samhället blir bara sämre och sämre.

Grus på gångväg

Grus på gångväg

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

9 Responses to Vad är problemet?

 1. Åsa skriver:

  Enligt reglerna ska sanden vara borta senast den 30 april. Men så blev alltså inte fallet i Frösunda nådens år 2010. I Solna är det väl bara företagens väl och ve som kommer i första hand. Nytt styre i kommunhuset till hösten?

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, med tanke på vad smutsigt och eftersatt det är på många håll i Solna vore det nog bra om det blev nytt styre i kommunen efter valet. Jag skulle vara beredd att betala lite mer i skatt för att få se Solna renare och fräschare. Det ser ju för jäkligt ut på sina håll, Frösunda är ändå väldigt fräscht i jämförelse med resten av Solna.

 2. Anonym skriver:

  Rösta rött nästa val!

 3. Ailas skriver:

  S k samhällsservice är så hårt tidspressat idag, dvs färre antal personer ska göra mer än tidigare att det givetvis visar sig i det praktiska utfallet. Det kan handla om saker som upptagning av grus eller att hålla rent över huvud taget…

  F ö är det min uppfattning att folk faktiskt också skräpar ner mer än tidigare. Inte trevligt alls!

 4. Kalle skriver:

  Du har helt rätt! Är det inte is eller snö på vägarna så är det kraftiga översvämningar där man ska gå. Och nu massa grus som man kan halka på och bryta lårbenshalsen. Du har många på bra åskikter och vi skulle behöva en person i din kaliber i vår förening.

  Mvh
  Riksorganisation

 5. ThomaS skriver:

  Det finns många fördelar med att gruset ligger kvar på gångvägarna.
  Dels väcker det upp minnen om hur det var förr när alla gångar var grusiga, och inte belagda med miljöförstörande asfalt, och ljudet som det lät när man gick till skolan, konfirmationen eller mjölkbutiken.
  Gruset fångar även upp den skadliga askan från Island, liksom annat som rinner ut på vägen som urin, bensin eller medicin.
  Är vägen grusig så det inte går att smyga tyst på den, så då går värnlösa ensamma kvinnor säkrare, då inte våldsmän kan smyuga sig på dom. Dessutom kör cyklister och mopeder långsammare då dom annars riskerar att köra omkull på lösgruset.

  • martre skriver:

   Grus är sannerligen en fantastisk uppfinning. Glöm inte att det hjälper matsmältningen hos både barn och djur!

 6. ThomaS skriver:

  Finns det någonting som är bra i din värld?

  • Frosundakillen skriver:

   Det finns mycket som är bra, men det blir ingen debatt om jag skriver om det. Utvecklingen går framåt genom att man är kritisk mot saker och vill förbättra, så det är ganska naturligt att påpeka det som är fel så att det kan bli bättre istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: