Aftonbladet eller Expressen? Vem bryr sig.

När jag var och handlade på Vi-butiken här i Frösunda för några veckor sedan så hade de bara Aftonbladet och hade inte fått in Expressen. Inte för att jag bryr mig, men under den korta tid jag stod vid kassan så hann två kvinnor fråga kassörskan om varför inte Expressen fanns. Hon svarade att det kanske blivit något fel i tryckeriet, därför fanns bara Aftonbladet i affären. Och då sa en av kvinnorna, med orolig ton i rösten att ”men Expressen kommer väl senare idag”? Kassörskan sa att hon inte visste. Jag var på god väg att säga till kvinnan att det går väl lika bra att läsa Expressen på nätet, eller varför inte köpa Aftonbladet istället?

Det är verkligen förvånande att personer fortfarande är så beroende av papperstidningar trots att det mesta går att läsa på nätet idag. Dessutom att det här gamla politiska ligger kvar att högerfolk ska läsa Expressen och vänsterfolk Aftonbladet. För det var antagligen det som gjorde att kvinnan inte kom på att hon kunde köpa Aftonbladet för en gångs skull, utan hoppades i det längsta att Expressen skulle komma senare. För 20 år sedan kunde jag förstå om folk tänkte så här men idag är det ju knappt någon skillnad mellan tidningarna, det står ju samma sorts skvaller i båda.

Aftonbladet och Expressen

Tidningarna i Vi-butiken i Frösunda

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

6 Responses to Aftonbladet eller Expressen? Vem bryr sig.

 1. ThomaS skriver:

  Nätnyhetern för den snabba och direkta informationen. Den mer om fattande papperstidningen för nogsam läsning och information om ”ditt och datt”. Vill inte sitta å läsa på datorn vid frukostbordet eller ha den med i sängen för kvällsläsningen. Nä,en riktig tidning skall det vara, för bilder, text och helhet. Annars är ju radion en utmärkt informationskälla som räcker långt.

 2. Anonym skriver:

  Expressen är oberoende liberal och inte riktigt så politiskt tydlig som aftonbladet. Att det bara står skvaller i tidningarna är lite missvisande. Kvällstidningarna är bra på mediedrev, att skapa opinion och driva saker till sin spets. Sen att man låter magnus Uggla skriva på sidan 4 är relativt pinsamt. Men att bara läsa dagspress är inte mer vidsynt enligt min mening.

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, och mediedrev är väldigt omoget och kan i högsta grad liknas vid skvaller. Men svenskarna är ju lättlurade och går på det som skrivs i dessa tidningar.

 3. skytteholmarN skriver:

  Expressen – liberal.
  Aftonbladet – socialdemokratisk.

  Och…. alla kanske inte har en dator? Och varför bryr vi oss egentligen, hon kanske tycker bättre om expressen?

 4. -.- skriver:

  Vilken köper du?

  • Frosundakillen skriver:

   Ingen, jag läser nyheterna på nätet och då spelar det ingen roll om det är Expressens eller Aftonbladets hemsida. Ofta kollar jag igenom båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: