Spännande valvaka

Det blev en ganska spännande valvaka igår kväll, man ville ju veta hur mandatfördelningen mellan blocken skulle bli samt hur många % av rösterna SD till slut skulle få. , Jag kom alltså inte i säng förrän vid halv 1 och sedan skulle man upp imorse vid 6 för att jobba… har varit trött hela dagen, men det är ju bara val vart fjärde år så man får kosta på sig en sen söndagskväll då.

Här nedan följer resultatet av valet för hela Solna kommun i första bilden samt för valdistriktet jag bor i, Frösunda Centrum, i den andra bilden.

Valresultat Solna 2010

Moderaterna behåller makten i Solna och får 40,9 %, en hög siffra men det är ändå en liten tillbakagång jämfört med förra valet. Tillsammans med Folkpartiet får de återigen majoritet.

Valresultat Centrala Frösunda 2010

Här i Frösunda Centrum får Moderaterna 52,9 %! Tänk att ett enda parti kan vara så dominerande här. Det är dock inget mot vad Moderaterna fick i min valkrets förra valet 2006, då fick de ofattbara 60,88 %!!! Snacka om att detta område är homogent, knappast någon mångfald här inte.

Tabellerna är hämtade från denna sida om valet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

6 Responses to Spännande valvaka

 1. Jesper skriver:

  Bevisar att det flesta folket i Frösunda Centrum har för mycket pengar för att bry sig om de arbetslösa eller sjuka vilket däremot de som röstade på Socialdemokraterna gjorde! Folkpartiet verkar vara populärt i Solna

 2. Peter Edholm skriver:

  Distrikt 31 (Frösunda C) är speciellt på flera sätt. Bland kommunens 37 distrikt är Frösunda C (i kommunvalet)…
  – (FP):s allra starkaste disktrikt – 18%
  – (M):s allra starkaste distrikt – 53%
  – (S):s sallra vagaste disktrikt – 13%
  – (V):s allra svagaste distrikt – 2%
  – framför allt – (SD):s allra svagaste distrikt 0,6%

  Med reservation för att resultatet är preliminärt.

  http://www.val.se visar inte valresultatet för distrikt 31 med jämförelse mot valet 2006. Det beror troligen på att folkmängden i distriktet har ökat kraftigt under mandatperioden. (Såvitt jag kan se har inte gränserna för distriktet ändrats.)

  Om man ändå jämför mot 2006, så har (FP) i just Frösunda C haft sin allra största uppryckning – från 13,7% till 18,4%.

  Sedan har vi Frösunda N (ett kvarter norr om Vi-butiken och norrut inklusive södra Ritorp) och Frösunda S (söder om Frösunda torg och söderut inklusive Förvaltarvägen och Ballongberget). Också de hör till (FP):s allra starkaste distrikt med 13,6% respektive 13.1%.

  Själv hoppas jag efter valanalysen kunna dra slutsatsen att våra (Lars Granaths och min) personvalskampanjer i området har givit utdelning.

  Återkommer om det på min egen blogg.

  • Frosundakillen skriver:

   Jag tror precis som du Peter att det är er starka kampanj i Frösunda som givit utdelning. Av alla partier var det Folkpartiet som märktes mest på affischer och i brevlådorna. Du gjorde ju dessutom en väldigt seriös och personlig broschyr om hur du vill utveckla Frösunda.

 3. Frösundabo sen -98 skriver:

  Bara ett förtydligande: Moderaterna får – som du skriver – tillsammans med Folkpartiet förvisso återigen majoritet, men Moderaterna styrde faktiskt Solna tillsammans med inte bara Folkpartiet utan även Kristdemokraterna under förra mandatperioden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: