Jobbigt att gå ute

Efter de senaste dagarnas snöfall har inte plogbilar och snöskyfflar rittkigt hunnit med i Frösunda. Bilvägarna är en aning plogade men detta har i sin tur gjort att trottoarerna i Frösunda är kantade av tjocka snövallar. Så det är inte det lättaste om man ska korsa en väg och gå upp på en trottoar, då måste man antingen hoppa över snövallen eller bita i det sura äpplet och ta ett kliv rätt ner i den djupa snövallen och bli genomblöt om skorna. Dålig planering.

Snö Frösunda

Snöigt i Frösunda idag

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

2 Responses to Jobbigt att gå ute

 1. Klocktornet skriver:

  Det viktiga är inte hur ofta man har städdag utan att städdagarna faktiskt genomförs och att bilar som står där en städdag forslas bort på ägarens bekostnad från och med midnatt +5 minuter dygnet då de inte får stå där. Står det en bil på en plats på en städdag skall den bort och vederbörande får betala ”kalaset”.

  Det andra är att de som städar faktiskt gör det när är städdag. Hur ofta har man inte sett lappade bilar men ingen plogning – inte ens bristfällig eller ingen sopning – inte ens bristfällig? Rätt ofta.

  Bilar får (helt korrekt) böter, men ingen städar. Och då kan man undra vilka prioriteringar som görs. Vem är det som skall kontrollera att entreprenören faktiskt gjort jobbet?! De som anlitat vederbörande, alltså antingen kommunen eller BR-föreningen/p-bolaget vars tjänster nyttjas för parkeringsövervakning? Vet tyvärr inte vem som ansvarar.

  Akutplogningen sker kontinuerligt och all heder åt dessa plogare, men planerad plogning har jag då inte sett i vinter. De anser väl att akutplogningen räcker?

  Nu har vi haft två snövintrar i rad, men det är ekonomiskt oförsvarbart mot skattebetalarna att konsekvent ha städdagar en gång i veckan. Det är inte så ofta som vi har slika vintrar.

  Bättre att istället arbeta med flexibla p-skyltar och använda den möjligheten när det behövs, inte hela tiden. Dessa skyltar skall kunna sättas upp med 5-7 dygns framförhållning (då får vi nämligen en städdag per vecka NÄR DET BEHÖVS, inte när politikerna anser att det skall städas.)

  Och jo, det kostar nog mindre att sätta upp tillfälliga p-skyltar här och var var tredje eller var femte vinter när det behövs än att ha städdag en gång i veckan på vintern när det inte behövs. Sådant kan definitivt regleras i avtal med entreprenörerna. Och det kan även genomföras med förändring av (eller kanske till och med i direkt överensstämmelse med gällande?!) lokala parkeringsföreskrifter.

  Gör det situationsanpassat och kostnadseffektivt, istället för enhetligt och därmed sundbybergsdyrt.

 2. Johanna Graf skriver:

  Om man inte ändrar städdagarna på vintern tille n gång i veckan istället för en gång i månaden kommer man aldrig att få bukt med problemet. Det är ju inte möjligt att få bort all snö med plogbilen om det står bilar parkerade utmed trottoaren. I Sundbyberg har de städdag en gågn i veckan och det är visserligen jobbigt, men ännu jobbigare om man inte kan utnyttja de p-platser som finns för att de är insnöade elelr fyllda med plogmassor. För att inte tala om situationen för de gående!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: