Ganska stort fel

De håller på att renovera flera hus vid Solna Station. När jag stod där igår och väntade på bussen la jag märke till den stora skylten de satt upp, där står att Signalisten genomför stambyte och upprustning av lägenheter i Frösunda. Det är ju helt fel, området vid stationen tillhör inte alls Frösunda som ligger en bra bit bort. Snacka om en rejäl miss, de som gjort skylten kan inte ha någon uppfattning om hur Solna ser ut. Årets största tabbe? Man kan jämföra det med att renovera hus på Kungsholmen inne i stan och där påstå att platsen man renoverar på är Södermalm.

Renovering fel text

En rejäl och pinsam miss

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

7 Responses to Ganska stort fel

 1. H skriver:

  Tillägg: Jag anser att de södra delarna, där husen på bilden står, hör till Frösunda. Gatunamnen Rättarvägen, Förvaltarvägen och Gårdsvägen är ju uppkallade efter gården Stora Frösunda. Däremot tycker jag att Ritorp tillhör Järva, eftersom det ursprungligen var ett torp under Nederjärva.

  • Allan skriver:

   Men det tillhör inte Frösunda. Så enkelt är det. Titta på skyltar och kartor, så får du se.

 2. H skriver:

  Intressant diskussion! Valdistrikten 29, 30 och 31 (Frösunda Norra, Frösunda Centrum och Frösunda Södra) omfattar hela området mellan E4, Frösundaleden, Kolonnvägen och Enköpingsvägen. Den fd yrkesskolan som ligger i backen på Rättarvägen hette också Frösundaskolan.

 3. Frösundabo sen -98 skriver:

  Jag vill bara tillägga att Solna kommun verkar anse att området öster om Solna station (Rättarvägen, Gårdsvägen och Förvaltarvägen) tillhör Hagalund och inte Frösunda.

  http://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/stadsmiljo/arkitektur-i-solna/hagalund/forvaltarvagen-gardsvagen/

 4. Det är nog så att vi som bor i dagens nya stadsdel Frösunda har en betydligt snävare tolkning av områdets utsträckning än man haft längre tillbaka i tiden.

  Om man ser till den gård, Stora Frösunda, som ursprungligen gav namn åt området så sträckte sig ägorna långt utöver dagens Frösunda. Halva Råstasjön ingick och söderut sträckte sig ägorna ser till Norra begravningsplatsen och Huvudsta.

  Signalisten som äger hyresfastigheterna på Förvaltarvägen har sedan länge angivit att de ligger i ett område som heter just Frösunda. Så skylten är nog inte så tokig i alla fall.

  • Frösundabo sen -98 skriver:

   Min tolkning är att Frösundas gränser tolkas godtyckligt beroende på situationen.

   Det är t.ex. mycket ofta som det i mäklarannonser påstås att lägenheter i Ritorp ligger i Frösunda, och detta garanterat inte av okunskap utan helt krasst för att att man hoppas få ut ett högre pris vid försäljningen.

   Och att Frösundaområdet har varit större för länge sedan är inget argument för att fortsätta kalla vad som helst för Frösunda. I så fall borde vi t.ex. kalla halva norra Stockholm för Solna också.

   • skytteholmarN skriver:

    Det står faktiskt på signalisten att deras bostäder på dessa gator (förvaltarvägen) tillhör frösunda. Och det där om att hela norr stockholm borde tillhöra Solna igen – ja… jag håller med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: