Propaganda

Nu i veckan kom det ett raklamblad från de styrande Moderaterna i Solna. Det är utformat som en tidning men det handlar bara om propaganda om vad de har gjort och kommer göra för Solna. På framsidan framhäver de särskilt tre områden de är stolta över: ”Bättre Skola!”, ”Tvärbanan!” och ”I Solna har folk jobb”. Inget nämns om den nya Swedbank Arena som varit kantad av skandaler och Moderaterna inser väl att de inte kommer vinna några röster på arenabygget längre. Personligen tycker jag det är bra att Solna är en välmående kommun och jag stortrivs med att bo här. Det är bara det att jag tror Solna hade mått lika bra även om oppositionen styrt. Eftersom Solna ligger så nära Stockholms city så hade det varit en attraktiv kommun att flytta till även om andra partier styrt. Det är kommunens läge och bra kommunikationer som gjort att jag flyttat hit och många andra också för den delen. Solnas attraktion hade inte påverkats av vilka partier som styr kommunen.

Moderaterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Propaganda

 1. Klocktornet skriver:

  Skillnaden mellan oppositionen och den styrande majoriteten kan sammanfattas i följande;
  * höga skatter – låga skatter
  * bidrag – jobb
  * fokus på offentlig verksamhet – fokus på god verksamhet
  * andra äger bostaden du bor i – du äger bostaden du bor i
  * fokus på skattedriven verksamhet – fokus på ett gott näringsklimat
  * fokus på de verksamhetens anställda – fokus på skattebetalarna som betalar verksamheten.

  Tja, listan kan göras längre, men detta torde sammanfatta något av valet. Och som bekant får alla välja själva. solnaborna har valt tydligt i flera val i rad.

  Sedan kan man jämföra med närmaste grannen Sundbyberg. Skulle du vilja bo där, med sämre skola och högre skatter för att ta två enkla exempel?

  Solna har tre stora problem; trafik/infrastruktur, miljö och dålig skola. Dessa tre måste majoriteten satsa på för att få väljarnas förtroende en gång till. Det handlar inte heller om mer pengar till dessa verksamheter, utan om att använda pengarna rätt. Mer pengar som fortsättningsvis används på fel sätt leder bara åt fel håll.

  • Frosundakillen skriver:

   Nej, jag skulle inte vilja bo i Sundbyberg. Blev avskräckt när jag var där i somras. Det var gamla, nedgångna flervåningshus i centrum och det var allmänt slitet och kändes ofräscht.

 2. SkytteholmarN skriver:

  Moderaterna gör varje vecka propaganda i Mitt i Solna. Finns knappt heller någon artikel som är det minsta kritisk till något nytt projekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: