Smhi klantade till det ännu en gång

Ännu en gång blev man lurad på vädret nu i helgen. Det snackades glatt av leende väderflicka på Rapport förra veckan att det skulle bli så ”varmt och soligt till helgen, mellan 12-15 plusgrader”. Istället var det mulet, grått och ruggigt hela helgen med runt 6 plusgrader. Det är inte första gången det blir fel i SMHI:s rapporter, det har hänt väldigt ofta senaste året. Som i februari när det blev minus 20 grader en dag, och kvällen innan sa de så nonchalant på Rapport att det skulle bli mellan 8-10 minus. Och förra sommaren när det utlovades regn flera gånger men det var lika torrt och hett utan en vattendroppe i sikte. Inte förvånande att regeringen ryckt in och krävt bättre väderleksrapporter av SMHI. Förr blev det inte så här stora felrapporter som det varit senaste året.

Moln

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Smhi klantade till det ännu en gång

 1. skytteholmarN skriver:

  Regeringen får väl inte blanda sig i sådant? Är inte det lite ministerstyre…?

  • Frosundakillen skriver:

   Jo, det är ministerstyre, men eftersom SMHI kommit med många grova fel i väderrapporterna senaste året måste man göra något drastiskt. De som presenterar vädret verkar tro att det bara handlar om att se ytligt trevlig ut och vara käck och glad. Men vi vill inte ha en ytlig show utan riktiga väderleksrapporter!

   • Frösundabo sen -98 skriver:

    Lugna ned er lite nu. Det klassas näppeligen som ministerstyre, eftersom man inte lagt sig i något enskilt myndighetsutövande utan kritiserar grundverksamheten (som man finansierar) på ett generellt plan.

    Och det är knappast SMHI som har bestämt att de meteorologer som presenterar vädret ska se käcka och ytliga ut, utan TV-kanalerna som anlitat dem. Skyll på rätt personer! Väderleksrapporternas innehåll kan SMHI däremot lastas för, om man så vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: