Det byggs en bro

En nya bro håller på att ta form vid Solna Station. Bron är antagligen tänkt att vara en förbindelse mot den nya Arenastaden som växer fram. Har ingen aning om hur lång bron kommer bli eller om det är gång- eller bilväg. Men upp mot Ballongberget ska den tydligen dras. Hoppas den inte dras ända upp i Frösunda, vill inte ha fler bilvägar här!

Bro

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

12 Responses to Det byggs en bro

 1. skytteholmarN skriver:

  Oj, det var första gånget jag fick läsa något positivt från dig. Men fortsätt så!

 2. Frosundakillen skriver:

  Hej, tack för snabba och tydliga svar! Vad kul att höra vad som är på gång med bron och spännande att det finns så pass storslagna planer för Solna Station. Den stationen behöver verkligen utvecklas och rustas upp så detta är ju ett gyllene tillfälle.

 3. ballongen skriver:

  Hello! Det är en bro till den nya ingången för pendeltågsstationen. Stationen ska alltså förlängas norrut. man kan väl också säga att den binder till den nya arenastaden eftersom den kopplas vidare till andra sidan också … alltså bara en gångbro denna. Men en ny bilbro får vi ju ändå till Frösunda snart fast vid ishallen vid Ritorp. Lycka till med fortsatta bloggandet om Frösunda!

 4. Det blir en gång- och cykelbro. Utan biltrafik.

  Tanken är också att perrongen förlängs norrut så att man kommer via denna nya bro når perrongen. Samtidigt stängs den tunnel som leder upp perrongen vid BMW-huset.

  I planerna ingår också att ett nytt stationshus ska byggas i norra änden av perrongen och det blir en ”portal” för resande med tåg till/från Arenastaden, Ballongberget och Frösunda.

  (FP) har varit pådrivande för att få till detta och om vi får som vi vill så utvecklas Solna station till att bli ett nav i nordöstra länsdelarnas kollektivtrafik. Vi jobbar bland annat för att att både Uppsalatåget och Arlanda Express att stanna vid Solna station.

  • skytteholmarN skriver:

   Vore utmärkt om arlanda express skulle börja att stanna vid Solna Station så slipper man i framtiden att ta bilen eller t-bana in till stockholm city och därifrån tåg.

   jag är optimist!

   • Prunus skriver:

    Om du bor i Frösunda kan väl Arlandabussen vara ett alternativ till bil eller att åka in till stan för att sedan åka ut igen.

    • skytteholmarN skriver:

     jag bor inte i frösunda, som du kanske ser i mitt namn. Men jag visste inte att man måste bo i frösunda för att få läsa denna blogg…

   • Frosundakillen skriver:

    Att ha Arlanda Express vid Solna Station käns väl ändå ganska onödigt? Vi i Solna bor ju ändå så pass nära stan redan, så det tar ju bara några minuter in till centralen. Dessutom stannar ju redan Arlandabussarna precis vid Frösunda och det är billigare än Arlanda Express.

    • Jo, det är klart. Om man ser isolerat på de hushåll som ligger på bekvämt avstånd från Flygbussarnas hållplatser, så är ju vitsen inte så stor med ett tåg på samma avstånd åt andra hållet. Tidsvinsten skulle väl inte heller bli mer än en kvart gissar jag.

     Men jag tänker på

     1) alla de som bor norr om stan men inte intill någon av Flygbussarnas hållplatser. För de flesta av dem är det enkelt att ta sig till Solna station för att där hoppa på AE. Till Solna station går ju massor av SL-linjer – och snart en till när tvärbanan är klar.

     2) företagen i närheten av Solna station. Bara inom gångavstånd från stationen finns många företag (inte minst i Frösunda). De skulle ha nytta av snabbare och effektivare kommunikation med Arlanda.

     3) Arenastaden. Varje spår som kan ta folk till/från området är bra spår.

     Mycket av resonemanget gäller ju som sagt också för Uppsalatåget.

   • Nills skriver:

    Håller med dig, Arlanda Express vore fantastiskt om det stannade i Solna. Just nu är det inget alternativ att åka först in till stan och sedan till arlanda.

    Flygbussarna är uteslutet, Om man skall ta sig hela vägen till Frösunda eller Haga Norra måste man ta 177/178 eller 515. Själv bor jag i Råsunda.

    Åker alltid taxi till och från arlanda.

    • skytteholmarN skriver:

     ja. och taxi till arlanda är nog inte speciellt billigt. så det behövs verkligen fler alternativ!

     • Frosundakillen skriver:

      Behövs fler alternativ??? Tänk istället på alla i Stockholms län som bor längre från Stockholms City än vad vi gör. De är i så fall i betydligt större behov av Arlanda Express-stationer än vad vi i Solna är. Det behövs verkligen INTE fler alternativ i Solna, vi har det väldigt bra här med bussar, tåg, flygbussar, T-bana och snart tvärbana. Så Skytteholmarn, du behöver inte oroa dig för dyra taxiresor när det finns så mycket bra kommunikationer i Solna. Vi har det redan bättre än andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: