Kaffekapslar

Kaffekapslar är verkligen ett väldigt bra sätt att njuta av kaffe på. Det går snabbt, är enkelt och kräver inte en massa disk. Jag dricker en kopp kaffe gjorde med min Dolce Gusto från Nescafe varje morgon och det är så gott och enkelt. Nu har även ICA i Solna Centrum börjat sälja Zoegas kaffekapslar som jag skrev om i slutet av april. Vissa märkvärdiga personer gillar inte kapselkaffe utan tycker det är så bra med dyra espressomaskiner. Men det är både jobbigt, obekvämt och tidsödande med sådana apparater + att man får väldigt lite kaffe i en espresso. Hörde förresten att den senaste trenden i Stockholm är bryggkaffe. På fina serveringar är bryggkaffet, gjort genom vanliga filter, trendigt igen eftersom det smakar mer som riktigt kaffe enligt ett inslag på nyheterna i TV. Vilken tur då att man har kvar sin pålitliga hederliga kaffebryggare!

Zoega kapslar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

7 Responses to Kaffekapslar

 1. Annika A skriver:

  Titta här!
  Fyll-själv Nespresso-kompatible kapslar
  http://www.kaffekapslen.dk/kaffekapsler/nespresso/kaffe.html

  • Frosundakillen skriver:

   Men då försvinner ju hela poängen med kaffekapslar. Poängen med kaffekapslar är ju att det ska gå snabbt och smidigt, att bara stoppa in en kapsel i maskinen så det kommer kaffe. Om man ska hålla på och fylla kapslarna själv med pulver kan man lika gärna återgå till att ha en vanlig kaffebryggare istället.

 2. robert skriver:

  Får sjukt mycket blod i stjärten när jag dricker det…varför?

 3. Joakim skriver:

  Tänk närproducerat, Arvid Nordquist kaffe, Solna.

 4. ThomaS skriver:

  Trender kommer och trender går, men mitt pulverkaffe består. Snabbt, enkelt, miljövänligt och inge spill. Gott kaffe helt enkelt.

 5. Johanna skriver:

  Mm, bryggkaffe är helt klart inne! Kanske en reaktion på allt mixjunk folk försökt göra sig märkvärdiga med senaste åren? Det blir liksom alltid en motreaktion på allting… Jag dricker förresten också podkaffe, men inte multinationella modersmjölksersättningsboven Nestle, utan en liten italiensk tillverkare som heter Zinzino som gör pods som går att kompostera, med majsstärkelseomslag!
  Har du förresten sett hur trendig jag är, som slår gräs med lie på en bild på Facebook? Lie är tydligen det nya surdeg:-)

 6. Ja, det kan kanske hända att bryggkaffe kommer tillbaka och blir ”inne” igen. Men i så fall kan du slå dig i backen på att trendnissarna hittar på nå’t nytt. Nå’t som gör att man likt förbaskat måste ha någonting som är dyrt. Är det inte kaffet eller apparaten så grå det väl att göra nå’t extra på filtersidan. Någon markör måste man ju ha! Hur vet man annars vem som är ”medvetet inne” och vem som bara råkat ”ramla in”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: