Trafikproblem

Problemen med genomfartstrafiken under eftermiddagsrusningen på vardagar i Frösunda har äntligen börjat uppmärksammas. I senaste numret av Mitt i Solna tas detta upp och förslag till att minska trafiken framförs. Hoppas de gör något snart för det är väldigt irriterande med alla dessa bilar som ska köra genom området fast de inte har några ärenden hit. Bilisterna tror att de sparar tid genom att köra här men det är snarare tvärtom eftersom det kan bli köer inne i Frösunda också. Så bilisterna är inte särskilt smarta. Skönt att åtgärder mot smitarna är på väg.

Trafikproblem

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

14 Responses to Trafikproblem

 1. Frösundabo sen -98 skriver:

  På tal om trafik, så började SL köra buss 509 längs boulevarden i stället för längs Kolonnvägen i o.m. sommartidtabellens införande vid midsommar. Det är ju trevligt att kunna ta sig till Brommaplan eller Danderyds sjukhus lite enklare, men det minskar inte direkt trafiken. Hållplatserna i Frösunda är Lilla Frösunda, Frösunda torg, Frösunda port och Rosenborgsgatan (ny).

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, jag har sett att 509 börjat gå i området. Känns ganska onödigt då vi har buss 70, samt de blå bussarna som stannar precis utanför Frösunda och som går var tionde minut. Vi behöver inte mer trafik.

   • Frösundabo sen -98 skriver:

    Buss 70 är ju bra om man ska ta sig till Solna centrum eller Odenplan, men att ta sig någon annanstans per buss har hittills varit krångligare. 509:an är ju en väldigt bra buss (förutom att den stannar i varje buske), då man nu enkelt kan ta sig till exempelvis Sundbyberg och Brommaplan. 508:an däremot känns helt överflödig och fungerar ju mest som en sjuktransport mellan Danderyds sjukhus och KS …

    • Frosundakillen skriver:

     Haha, så kul, precis samma sak har jag också tänkt om 508:an! Jag kallar den ”sjukhusbussen” eftersom knappt någon åker med den och de få som gör det har nog bara sjukhusbesök som enda orsak.

    • Allan skriver:

     Du kanske inte har samma åsikt den dagen du blir sjuk? Ditt resonemang känns väl egoistiskt.

   • Allan skriver:

    Superbra att 509 går genom Frösunda nu. En mycket frekvent buss med en bra linjesträckning. Tack SL!

 2. Frösundabo sen -98 skriver:

  Ett av de större problemen i dag är de som på eftermiddagarna kör in i rondellen vid Frösunda port och sedan kör direkt ut igen för att komma runt förbudet att köra rakt fram mellan av- och påfarten till E 4:an södergående. Det är framför allt dessa bilar som skapar proppen som hindrar såväl dem som vill hem från jobbet till Frösunda som dem som vill hem från jobbet i Frösunda.

  • Allan skriver:

   Ja, det är riktigt svinaktigt gjort och ett tecken på den ökande egoismen och bristande hänsynen i samhället.

 3. Johan skriver:

  Jag tycker det skulle vara en bra idé att testa ett förbud på genomfartstrafik i Frösunda. Dock så är jag osäker att bilisterna skulle respektera förbudet om det bara satt en liten infoskylt. Om detta ska göras rätt krävs det också att trafikpolisen är på plats och kontrollerar saken under eftermiddagarna med jämna mellanrum. Jag kommer själv norr ifrån efter jobbet och tycker det är väldigt irriterande att behöva köa in till Frösunda för att bilister ska in i vårt område för att spara lite tid.

 4. Joakim skriver:

  Genomfart förbjuden skylten minns jag när den fanns. Det var inte många som brydde sig dock. Men sen har det självreglerat sig en del. Ett tag var det ofta stillastående kö genom hela Frösunda medan man samtidigt kunde se hur det rullade på E4:an, inte fort men fortare än genom Frösunda. Så efter ett tag så lärde sig nog många det. Varav det upplevs som lite bättre idag. Men fortfarande är det förstås en hel del genomfarts trafik, och troligen blir det värre när Arenan drar igång. Det visar sig.

  Det vore inte så dumt om genomfart förbjuden infördes igen, Förutom för Bussarna förstås 🙂 Men då måste det efterhållas också, och tusan hur det blir vid de tillfällen man själv varit på väg hem med bilen och sedan kommit på att man skulle vidare till Centrum, jag då åker man väl dit själv då…Andra lösningar är troligen effektivare men innefattar även troligen försämringar för oss som bor i Frösunda. Å andra sidan får man också fundera på vad som är viktigast.

  • Allan skriver:

   Minns det också, men som sagt, ingen brydde sig. Och vem skulle bevaka att förbudet efterlevdes? Polisen? LOL. Finns det någon trafikpolis i Stockholm??

 5. Frösundabo sen -98 skriver:

  I artikeln talas det om att lösa problemet genom att förbjuda genomfartstrafik. Det intressanta är att genomfartstrafik inte alltid varit tillåten i Frösunda; vid Frösunda port satt det den en ”Geomfart förbjuden”-skylt fram tills för några år sedan. Det vore intressant att få veta hur någon ansvarig resonerade när beslutet togs att montera ned den.

  Sedan måste jag säga att jag visserligen tycker att det verkar finas en del genomfartstrafik, men långt ifrån den mängd det skulle kunna vara med tanke på hur proppfull E 4:an södergående är varje eftermiddag.

  Men när arenan med tillhörande bro är i bruk kommer självklart folk att ta vägen genom Frösunda för att komma till E 4:an, även om det går att ta sig ut förbi Råstasjön och via Kolonnvägen både norrut och söderut. När tusentals människor samtidigt ska ta sig hem efter en konsert eller idrottsevenemang kommer naturligtvis alla tillgängliga vägar att korka igen. Att inbilla sig något annat är rent önsketänkande.

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, hoppas vi har politiker som kollar upp detta så att trafikkaoset när arenan blir färdig kan förebyggas. Bra att detta tas upp i lokaltidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: