Upplev Solna

Har i dagarna upptäckt en ny och väldigt bra sida som handlar om Solna. Upplevsolna.se heter sidan och är en slags guide över Solna kommun. Den berättar om olika områden, platser, restauranger och byggnader i Solna på ett intressant och lättförståeligt sätt och väldigt fint tagna bilder kompletterar texterna. Eftersom sidan bara funnits sedan i maj i år finns inte alla områden i Solna med ännu, men materialet är redan omfattande och ambitionerna med sidan verkar höga. Sidan verkar uppdateras regelbundet och är verkligen värd ett besök.

Upplevsolna skriver om Frösunda också och ett plus för att sidan även länkar till denna blogg. =)

Upplev Solna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 Responses to Upplev Solna

 1. skytteholmarN skriver:

  Jag har länge längtat efter en sådan guide. Tack Joakim och dina medarbetare för att ni inte tillhör den pessimistiska sidan i Solna som bara sitter på sin soffa och gnäller utan visar och tar reda på allt kul man kan göra i Solna.

  All ny Solnamedia är bra media!

  • Frosundakillen skriver:

   Det är bra att vara pessimistisk, eller kritisk som jag föredrar att kalla det. Om man inte kritiserar och ifrågasätter saker går inte utvecklingen framåt. Man måste vara kritisk för att förbättring ska uppstå och inte bara gå runt och vara glad och tro att man lever i en fantasivärld. Att vara kritisk är grundläggande i människan och utan det hade all mänsklig utveckling stoppats och vi hade varit som djuren.

   • skytteholmarN skriver:

    Jag pratar inte om att vara kritiskt, utan att det finns så fruktanstvärt många pessimister här i vår stad. Som ALDRIG ser positivt på något, som ALDRIG utnyttjar det som händer i kommunen, utan dom sitter där i sin lägenhet och tror att Sverige har lika hög standarn som Ukraina. Självklart ska man vara kritisk, jag har inte sagt något annat. Men bara för att man är kritisk till vissa saker behöver man inte vara pessimistisk och gnällig och sprida dålig energi i staden.

  • Joakim skriver:

   Tackar! Idén föddes när en på jobbet visade lite om hemsidor och tipsade om WordPress. Drivkraften är att komma ut och se nya saker i närområdet vilket är kul för familjen. Fast vi bott i Solna en massa år hade vi exempelvis aldrig besökt bergshamra tidigare.

   Detta är ett fritidsprojekt som involverar familjen. upplevsolna.se är i första hand jag (Joakim) som skriver och familjen(medarbetarna) som deltar. Sen har vi också flera anhöriga i Solna som bidrar på sina hörn också.

 2. Joakim skriver:

  Tackar, trevlig läsning!, Självklart att vi länkar till Livet i Frösunda!

  Lite av de unika och roliga med upplevsolna.se är att bilderna tas unikt för hemsidan genom att vi besöker platserna själva. Det innebär dock att uppdateringarna/nya artiklar kan bli lite färre ett tag nu då vi går mot mörkare tider och trist slask blask snö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: