Tvärbana, kalkoner och slask

Det har varit snöblandat regn två dagar i rad nu. En del vill få det till att det är vanlig snö som faller och som ligger kvar, men eftersom det är plusgrader ute förvandlas denna så kallade snö snabbt till en sörja av vatten och slask som gör att det är ganska svårt att gå utomhus.

Passade idag på att handla kalkon inför julhelgen på ICA Maxi i Solna. På den vanliga ICA-affären i Solna Centrum fanns det inga kalkoner, istället var den delen av frysen fullproppad av frysta kycklingar. Lite märkligt eftersom det är kalkon man äter till jul, inte kyckling. Inte heller på Hemköp, före detta Vi, här i Frösunda fanns det kalkon. Jag frågade och fick svaret att det kommer till nyår. Ännu en gång: Det är till jul man vill ha kalkon. Vilken tur då att ICA Maxi finns, där finns verkligen allt man behöver.

När jag var utanför ICA Maxi i Solna passade jag på att ta denna bild. Den visar hur järnvägsspåren växer fram genom området och att Tvärbanan är på gång genom Solna på allvar.

 

Tvärbana järnvägsspår

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Annonser

3 Responses to Tvärbana, kalkoner och slask

 1. Frösundabo sen -98 skriver:

  Var och en skapar och följer naturligtvis sina egna traditioner, men den där ”man” du hänvisar till som äter kalkon till jul och inte nyår är företrädelsevis från USA och inte Sverige. Den motsvarande svenska traditionen är utan någon som helst konkurrens julskina, så jag är inte ett dugg förvånad att handeln inte bunkrar kalkoner till jul. Då blir jag mer förvånad av att du är förvånad …

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, jag äter också skinka till jul. Men bara för att man äter skinka så utesluter det inte att man äter kalkon till jul också. Skinka äter man på julafton som vanligt, kalkon på juldagen eller som i vårt fall annandagen.

 2. Johan skriver:

  Det är skinka man äter till jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: