Butik i konkurs i ”Nya” Solna Centrum

Hur går det egentligen för butikerna i Solna Centrum? Jag undrar efter att idag ha sett att ännu en butik lagts ner. Det handlar om en presentbutik som bara hann existera i ungefär två månader. Den öppnade strax före nyinvigningen av Solna Centrum i november och det dröjde inte länge förrän man reade ut allt och idag var butiken helt stängd. När jag gick förbi där idag satt det en stor orange reklamskylt där butiken legat. Innan presentbutiken så låg där datorspelsaffären GAME, som tydligen valde att lägga ner i höstas. Varför GAME lades ner är en stor gåta, det finns ju ingen annan spelbutik i Solna. I alla andra större köpcentra i Stockholmsområdet finns antingen GAME eller Gamestop, men i Solna finns alltså nu ingen spelaffär alls. Hur kommer det sig att tex. Upplands Väsby centrum har både GAME och Gamestop, när det bor betydligt färre personer i den kommunen jämfört med Solna. Var ska alla ungdomar, barn och andra spelintresserade köpa sina datorspel? De kommer ju vända sig till andra köpcentra i Stockholm.

Det känns som att Solna Centrum är på fel väg, fler bra butiker har försvunnit och det satsas istället mest på små klädbutiker och presentbutiker med diverse skräp som ändå får läggas ned efter ett tag eftersom ingen handlar i dem. Jag kommer nog handla mer i Kista Galleria framöver, där andas butikerna variation och kvalitet.

Solna Centrum Konkurs

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 Responses to Butik i konkurs i ”Nya” Solna Centrum

 1. Anna skriver:

  Hej,
  Kul att hitta hit då jag själv bor i Frösunda.
  Jag undrar om du vet hur kommunen ska
  lösa parkerings biten här i Frösunda?
  När arenan e klar kommer det väl inte finnas nånstans att parkera?
  Och det skall ju byggas nåt kontor där
  det nu finns parkeringsplatser,vid Puls
  &Träning byggnaden…
  Mvh Anna

  • Frosundakillen skriver:

   Hej! Kul att du hittade bloggen, här kan du läsa allt möjligt om Frösunda och Solna.

   Nu till din fråga om parkeringen i Frösunda. Jag förstår inte riktigt vad du menar, arenan har väl inget med parkeringsplatserna i Frösunda att göra? Jag har svårt att tro att besökare till arenan parkerar i Frösunda, det är ju en bra bit att gå till arenan. Det kommer ju inte gå någon bilväg via Frösunda till arenan så om de ska parkera här måste de först ta en rejäl omväg och sedan gå till fots.

   • Frösundabo sen -98 skriver:

    Jag antar att Anna syftar på att gallerian med sina 4 000 parkeringsplatser inte kommer att stå färdigt förrän 2014–2015, medan arenan kommer att tas i bruk redan hösten 2012. Detta problem stod beskrivet i Mitt i Solnas sista nummer 2011. Med andra ord kommer ett antal tusen besökare att leta parkeringsplatser i närområdet – inklusive Frösunda – de första åren. Att inbilla sig att alla besökare kommer att färdas kollektivt är bara naivt.

    Och visst kommer det att gå en bilväg från arenan till Frösunda. ”Signalbron” ska förbinda arenastaden med Kolonnvägen. Östra brofästet ska placeras på ytan mellan Kolonnvägen och Lundagrossisten. Med andra ord kommer ett stort antal bilister garanterat att ta boulevarden för att komma ut till E 4:an, om inte annat.

    Och visst ska ”parkeringstomten” bebyggas så småningom. Överklagandet som hindrade blev avslaget för ett tag sedan, så nu är det väl bara konjunkturen som sätter käppar i hjulet. Varken det gamla JM-huset eller HP:s övergivna kontorshalva är ju uthyrda än. Det är tack vare denna tomt som parkeringsproblematiken varit betydligt beskedligare i norra Frösunda än i södra.

    • Jan Perers skriver:

     Föreningen Vi i Frösunda arbetar med trafikproblemen i Frösunda. VIF avser att försöka trycka på Solna stad i frågan. Gå in på Vi i Frösundas hemsida och registrera dig så kan du svara på den enkät föreningen har gått ut med till Frösundaborna för att få veta vad man tycker i trafikfrågan.
     Janne

   • Joakim skriver:

    I denna fråga tror jag tyvärr att du har fel. Det blir jättenära att parkera i Frösunda och sedan gå via gångbron eller bilbron som kommer länka ihop kolonnvägen/Frösunda med Arenastaden. Idag parkerar folk längs Råsundavägen ända upp mot Sundbyberg när det är match på Råsunda. Arenan kommer ju att ta upp emot 65.000 besökare, en ofantlig mängd människor!!!Många men långt ifrån alla kommer åka kollektivt.

    Beroende på hur trafiken kommer att löpa ut från Arenastaden:
    Det är inte helt omöjligt att man väljer att stå i Frösunda och sedan gå en liten bit till/från Arenan för att undvika hamna i köer.

    Som de skrev i tidningen så hoppas man att det blir så besvärligt att ta bilen till området så att man slutligen ger upp att ta bilen. Därför är det knappast troligt att vi slipper lindrigt undan för besökare som parkerar i Frösunda.

    Men jag blir jätteglad om du har rätt!!

 2. Johan skriver:

  Sen finns Webbhallen också. Saknar inte Game med sina överpriser.

 3. skytteholmarN skriver:

  Du verkar inte lite okunnig du.

  Du kanske inte har tänkt på att den där presentbutiken ”Berry” som var där fram till nyligen och även en annan affär med olika gammeldagsa maträtter och annat gott i postgången bara var där just då, för att det hade lite grann med jul- och nyårsfirandet att göra? Likadant med det där ståndet där dom säljer afrikanska prylar i postgången.

  I Solna Centrum säljer både Åhlens och Clas Ohlson TV-spel, datorspel och annat. En annan (REN) spelaffär i Solna är Gameshop, som ligger på råsundavägen vid gamla filmstaden (näckrosen). Det är en välldigt stor spelaffär och är välldigt populär bland inte bara ungdomar och andra i Solna utan i hela Stockholmsområdet.

  Sen så tror jag (är inte säker), att mannen som säljer mest lite äldre CD-skivor, LP-skifor och sådant också på råsundavägen (vid stråket) säljer även lite spel.

  Jag kommer att fortsätta handla i Solna C och övriga Solna för att bidra till det egna istället för att åka till någon sunkig förort som kista. Skulle jag åka någon annanstans för att handla något så skulle det bli i Stockholms city.

  Ja, det var väl lite kritik mot dig, kalla det vad du vill och ta med inlägget om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: