Gamla Solna Station

Eftersom den stora ombyggnaden av norra uppgången till Solna Station snart börjar tänkte jag visa några bilder för att föreviga hur uppgången ser ut nu. Det är denna uppgång som är mot Frösunda och det ser ganska sunkigt ut som ni kan se på bilderna. Man får gå i en tunnel under marken för att komma upp och väl vid perrongen får man stå i friska luften och vänta eftersom det inte finns några dörrar så att man kan stå inne och vänta. Ganska jobbigt under vinterhalvåret. För att se skisser av hur uppgången kommer bli efter ombyggnaden, se detta inlägg som jag skrev i december.

Solna Station

 

Solna Station

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

2 Responses to Gamla Solna Station

  1. H skriver:

    Bra att du dokumenterar miljöer som snart kommer att försvinna! Just den här pendeltågsingången kommer man inte att sakna. Inte nog med att tunneln och trappan är sunkig, tunnelmynningen vid BMW är dessutom glashal på vintern och det är därför livsfarligt om/när man måste springa till tåget.

    • Frosundakillen skriver:

      Ja, att tunnelmynningen kan bli glashal på vintern är något jag ofta irriterat mig på. Det är en riktig balansgång hur man ska kunna ta sig fram där utan att ramla och slå sig. Man får röra sig väldigt försiktigt och att ha bråttom är inte ens att tänka på. Ska bli skönt med den nya moderna stationsuppgången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: