McDonalds har lämnat Solna Centrum

För två veckor sedan monterades Mcdonalds i Solna Centrum hastigt och lustigt ned, och nu finns där bara en öppen yta med sittplatser och soffa kvar.  Det sitter även uppe en lapp där de tackar för åren som varit och hänvisar till en slags McDrive som finns i en helt annan del av Solna. För bara några år sedan fanns det 2 McDonalds i Solna Centrum, nu finns det alltså inte en enda. Inte för att jag är särskilt förtjust i deras så kallade skräpmat, men det är ändå en intressant utveckling eftersom detta är en snabbmatskedja som finns i nästan vartenda större köpcentrum i Stockholms Län. Nu har de alltså valt att helt försvinna från Solna Centrum, deras förra restaurang lades ner 2009. Det kan knappast ha med dålig lönsamhet att göra eftersom det alltid är folk som äter på deras restauranger, så man undrar varför McDonalds gjort så här?

Detta verkar vara en del i en ganska oroväckande utveckling av Solna Centrum. Förr var centrumet stabilt med samma butiker som var kvar länge, men sedan det ”nya” centrumet blev klart i höstas har flera butiker lagts ner. De har heller inte ersatts av några nya, istället har de bara täckts över av reklamväggar. Butiksantalet i Solna Centrum har alltså minskat. Men nu byggs det och fixas det i alla fall bakom flera avstängda väggar i centrum och anslag sitter uppe om att de bygger om för nya butiker.  Frågan är bara om det kommer några nya butiker dit? När inte en enda av Sveriges stora snabbmatskedjor såsom Mcdonalds eller Burger King vill vara i centrum, vilka kedjor vågar då satsa på en etablering där?

Mcdonalds hejdå

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

 

Annonser

10 Responses to McDonalds har lämnat Solna Centrum

 1. Fd anställd skriver:

  McDonalds i Solna centrum stängde ner i april pga vissa konflikter mellan huvudkontoret och centrumledningen. Man ville egentligen flytta restaurangen till annan del av centrum men detta ansågs vara för dyrt.

  • Frosundakillen skriver:

   Tack så jättemycket, det var en intressant information. Konflikt med centrumledningen ja, vilka det än är som sitter i denna ledning så driver de Solna Centrum mot konkursens brant. Allt roligt försvinner, och det enda som finns är affärer som tilltalar pensionärer, en massa apotek och frisösalonger och diverse lokala snabbmatställen som som inte tilhör några berömda kedjor. Jag föredrar att handla i kista Galleria eller inne i stan numera trots att jag bor i Solna.

 2. Frösundabo sen -98 skriver:

  Att låta McDonald’s etablera sig i direkt anslutning till en av Solna centrums trängsta passager är ju ett fullständigt obegripligt feltänk, så jag säger som Gert Fylking: Äntligen!

  • Frosundakillen skriver:

   Håller med dig fullständigt, Mcdonalds placering mitt där alla besökare ska passera var riktigt olämplig, jag har skrivit om detta förut i bloggen. Jag säger också Äntligen! men hade trott att de skulle få bättre lokaler i centrum istället för att helt försvinna.

 3. SkytteholmarN skriver:

  Nu var det ju så att det ska vara en uppgång till New Yorker från den platsen McDonalds varit. Och det har bara inte funnits någon annan plats för restaurangen. Dessutom så är McDonalds på Solnavägen 100 gånger bättre med länge öppettider och närmare vasastan. Läst att det ska öppnas en till McDonalds-restaurang någonstans i Solna.

  Gällande butikerna i Solna C så är det ju klart att man inte vill ha massvis av småbutiker som bara drägg handlar i. Solna C ska vara ett centrum med klass och det går det mot att bli nu när butikerna får större lokaler så att riktiga kedjor kan finnas i Solna C istället för meningslösa butiker som ingen någonsin har hört talats om som bara kan få finnas någonstans ute i förorten.

  • Frosundakillen skriver:

   Hej, jag håller med dig i ditt svar även om det var väldigt bittert.

   McDonalds på Solnavägen är bra, men den ligger ju väldigt off och inte i närheten av något köpcentrum eller handelsplats där mycket folk rör sig. Dessutom är det inte särskilt nära till Vasastan, och folk som bor inne i Vasastan åker knappast en omväg till Solna för att gå på McDonalds….

   Vad gäller butikerna i Solna håller jag med om att det varit alldeles för många små tråkiga butiker som säljer saker som knappt någopn vill ha, exempelvis olönsamma presentaffärer som alltid får lägga ner var de än startar verkar det som. Välkomnar istället med glädje om större kedjor med mer butiksyta etablerar sig där.

   • SkytteholmarN skriver:

    Kolla på kartan så ser du att Mc Donalds på solnavägen är närmare vasastan än den som funnits i Solna C.

    • Frosundakillen skriver:

     Ja, jag vet att Mc Donalds på Solnavägen är närmare vasastan än den som funnits i Solna C. Men jag har väl aldrig påstått något annat? Jag har aldrig sagt att McDonalds som fanns i Solna Centrum låg närmare Vasastan. Märkliga tolkningar du gör.

     • SkytteholmarN skriver:

      Du sa att Mc Donalds inte ligger nära vasastan, vilket det gör.

      • Frosundakillen skriver:

       Jag skrev att det inte ligger ”särskilt nära” Vasastan och att folk som bor där knappast åker till Solna för att gå på McDonalds. Det finns ju tillräckligt med sådana restauranger inne i stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: