Stolt Svensk

Visst är man stolt över att vara svensk efter Loreens seger inatt. Det är ju inte helt enkelt att vinna Eurovision numera och det var 13 år sedan sist. Löpsedlarna hänger utanför Hemköp i Frösunda, och Loreens seger har faktiskt en koppling hit. Det kan ju mycket väl bli på Friends Arena här i närheten som nästa års Eurovison avgörs. Hoppas verkligen att det blir så, i så fall är det bara en liten promenad dit från mitt hem för att få se hela spektaklet live.

Loreen

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

5 Responses to Stolt Svensk

 1. Sven Hylsgren skriver:

  Man kan tillåta sig att vara stolt när svenskar presterar för Sverige. Artisten i fråga är inte svensk, annat än i passet.

  Därutöver har hon också tydligt understrukit att hon inte vill värna/bevara det svenska. Personen arbetar enbart för sig själv och bör betraktas och bedömas därefter (ett utmärkt exempel är när utländska media kallar struntar hon i Jönköping). ”Sverige” för henne är bara ett sätt att ta sig fram, hon bryr sig inte om vårt land.

  Eftersom hon inte vill arbeta för det svenska eller bekänner sig till det kan Sverige och svenskarna icke känna stolthet över henne. En svensk gör det för Sverige – oavsett vilket ursprung man har! (Jämför med amerikaner som är världsmästare i etniciteter och kommer från jordens alla hörn, men när de vinner något då är det först och främst amerikaner och arbetar för USA.)

  • Frosundakillen skriver:

   Jag skulle också hellre uppträda i stora städer ute i Europa än åka till en liten trist lantlig småstad i Sverige och uppträda. Jag förstår henne fullständigt, och jag är dessutom helsvensk.

  • Johan skriver:

   På vilka andra sätt än i passet kan man vara svensk? Är man svensk medborgare så är ma svensk. Punkt.

 2. ThomaS skriver:

  Nog finns det anledning att vara stolt för Sverige och vad landet presterar och står för. Men att vara stolt Svensk för att några artister gör gott ifrån sig känns lite väl starkt. Möjligen skall de som jobbat med det vinnande bidraget vara stolta Svenskar. Vi övriga bör nöja oss med att vara tacksamma för den PR vi får. Men OK, jag förstår vá du menar. Men är det verkligen lämpligt att ha nästa gala i en hall där normalt AIK håller till? Tveksamt.
  I övrigt, ha det gott.

 3. Frösundabo sen -98 skriver:

  Oavsett vilket, vet vi ju redan att finalen i den svenska uttagningen kommer att hållas i Friends arena: http://svt.se/melodifestivalen/finalen-av-melodifestivalen-2013-i-friends-arena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: