Ett minne av sommaren

Imorse var det första gången på över en månad att det kändes ”kallt” när man vaknade. Alltså man kände att luften var svalare och den fuktiga värmen som funnits senaste tiden var som bortblåst. Men det är väl ett tecken på att vardagen och hösten börjar snart. Jag får minnas sommaren med denna bild från en födelsedagsfest för 2 veckor sedan.

Chokladkaka

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

6 Responses to Ett minne av sommaren

 1. Arne Bengtsson skriver:

  Du som har lite koll på vad som händer i Frösunda. Är det en permanent eller tillfällig parkering som har byggts där ”Arena Gate” var planerad att ligga?

  • Frosundakillen skriver:

   Jag tror att det är en permanent parkering, tyvärr. Upptäckte till min fasa den för några veckor sedan när jag åkte förbi. Den verkar ganska stor och ser ut att innebära ännu mer trafik.

   • Frösundabo sen -98 skriver:

    Jag är inte lika säker som du på att det är en permanent parkering. De flesta parkeringsplatserna till Friends arena ska ju inrymmas i Mall of Scandinavia, som inte står klar förrän hösten 2015. Arenan invigs redan om två månader och saknar därför naturligtvis parkeringsplatser. Parkeringen man nu ordnat fyller dock knappast arenans behov utan kanske snarare endast runt 500 bilar, men vad finns det annars i området som dessa parkeringsplatser skulle behövas till? Kullens förskola?

    Dessutom finns redan andra planer för denna tomt, se http://www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/stadsplanering/fardiga-detaljplaner/lagakraftvunna-planer/signalen-3/. Hur man ska få folk över järnvägen har jag dock inte lyckats lista ut, eftersom varken Målbron eller Signalbron knappast kommer att vara klara till oktober.

    En annan intressant detalj är boulevardens nya sträckning i norra änden mot Kolonnvägen. Frågan är hur permanent den är tänkt att vara. Den ser oerhört välbyggd ut för att bara vara tillfällig. Den konspiratoriskt lagde har förmodligen i och med detta gett upp hoppet om den sedan länge utlovade simhallen, eftersom den var tänkt att ligga precis där. Är man i stället optimistkt lagd, hoppas man antagligen att den nya sträckningen bara ger tillfälligt svängrum för byggandet av Signalbron.

    Rent generellt har jag funnit att man långt ned på sidan http://www.fabege.se/sv/Om-Fabege/Projekt/Arenastaden kan hitta mycket intressant information vad gäller Arenastaden.

 2. Rgr skriver:

  Födelsedagsfest? Min inbjudan måste ha slarvats bort av Posten… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: