Arena, konserter, trafikkaos och mycket folk

Mycket har hänt gällande Friends Arena denna vecka så det är väl passande att jag skriver lite om det. Arenan har gått för högtryck senaste dagarna eftersom en grupp bestående av tre skäggiga män som kallar sig Swedish House Maffia har konsert där TRE kvällar i rad! Det är ganska otroligt att fylla den där jättearenan tre kvällar i rad så där med cirka 40 000 besökare. Just nu när jag skriver detta är det lördag kväll och den sista kvällen med konsert där tar sin början. Tur att man inte störs av musiken. Vi som bör i Solna ska nog vara glada över att det är konserter där eftersom det gynnar oss alla i kommunen att det går bra för arenan.

Fortfarande är det dock stora trafik och framkomlighetsproblem till arenan eftersom vägarna dit ut inte är färdigbyggda ännu och bara en uppgång från Solna Station är öppen, den uppgången som INTE är mot arenan…. Den nya uppgången som ska leda till arenaområdet öppnar inte förrän i sommar, 2013. Så Solna får räkna med strul och stora folkmassor som väller fram längs gatorna minst ett halvår till. Tur att det inte märks något av detta i Frösunda. Det märktes dock på Solna Station när jag skulle till jobbet i fredags morse dagen efter den första konserten. Då var det skräp slängt på marken och hela golvet på insidan av stationen var helt sandigt, förmodligen efter tusentals folk som passerat under natten för att ta sig hem från konserten. Det hade dessutom varit fotbollsmatch på Råsunda den kvällen, sista matchen för AIK där, så det var ett extremt tryck i Solna på allt vad trafik, tunnelbana och tåg heter. SL måste nog börja planera om sitt arbete och sätta in extra städpatruller som städar stationerna i Solna under nätterna när det varit stora evenemang på arenan.

Det är när man ser sådant här klotter man inser att man bor i Solna, ahha, förmodligen ett minne från matchen i torsdags trots att det inte var Djurgården som AIK spelade mot.

Klotter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: