Vilsna AIK-fans?

Idag var det första matchen för AIK på Friends Arena i Allsvenskan. Eftersom mycket av infrastrukturen kring arenan i form av vägar och passager inte är färdiga än så är det som bekant krångligt att ta sig dit. Enda sättet att komma till arenan om man ska gå är att från Solna Station ta sig fram längs Dalvägen som går från stationen och sedan svänga ner om arenaområdet.

Döm alltså om min förvåning när jag idag från fönstret från min lägenhet här i Frösunda såg olika sällskap med AIK-supportrar som gick över vår innergård för att komma till Friends Arena. Hur tänkte dom nu? Det finns ingen väg över från Frösunda till arenaområdet, det är helt fel sida järnvägen. De måste ha kommit fram till järnvägen efter ett tag och bekymrat sett att de var på fel sida och det fanns ingenstans att gå över. Hoppas de inte missade matchen, men ganska korkat ändå. Gångbron som ska gå över järnvägen till arenaområdet kommer inte heller gå via Frösunda utan från området nedanför Ballongberget. Den bron kommer öppna i höst och då kommer dessutom den andra uppgången från Solna Station ha öppnat vilket kommer underlätta avsevärt för alla besökare.

AIK Friends Arena

7 Responses to Vilsna AIK-fans?

 1. Anonym skriver:

  Jag bor på Signe Tillischgatan. Närmsta vägen till arenan är att gå genom gården mot Anders Lundströmsgata för att sedan gå parkvägen ner mot Kolonnvägen. Vet dock inte om det är denna du menar. Bron över spåret går ju att använda om man kan den föga hemliga koden. Denna väg är även naturlig om man parkerar i vissa delar av Norra Frösunda under match.

  • Frosundakillen skriver:

   Nej, det är inte den vägen jag menar. Personerna tog en annan väg som gick förbi nära där jag bor som verkar vara en rejäl omväg. Men sedan jag skrev detta inlägg har folk inte använt vägen längre, de kom väl på att det inte var så smart.

 2. Anonym skriver:

  Kan det inte varit så att det var AIKare som bor i Frösunda som gick över din gård. Vi är ganska många skall du veta.

  //Support your local team!//

  • Frosundakillen skriver:

   Visst, så kan det vara. Ändå korkat att gå den vägen eftersom det blir en väldans omväg. Smartare i så fall att gå mot Solna Station, då kommer man fram mycket fortare.

 3. Frosundakillen skriver:

  Haha, tycker mest synd om fansen i så fall, de lär komma ganska mycket försent till matcherna om de ska gå till arenan via Frösunda, blir en väldans omväg.

 4. ThomaS skriver:

  Genom att vara AIK:are har man lagt grunden till att vara vilse.

 5. R skriver:

  Snart kommer gnagarna på att den där innergården är perfekt för öldrickande och skrålande både före och efter matcherna. Några järnvägsspår har aldrig hindrat fotbollssupportrar förr. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: