Dumt parkerade bussar

Förra lördagen, när jag gick hem till Frösunda efter att ha varit ute, mötte jag stora grupper av folk som gick från Frösundaområdet och som var på väg till Friends Arena. Jag tänkte att nu är det väl något evenemang på gång, hade ingen aning om vad. Folkgrupperna bestod bara av svenskar, största delen medelålders män typ 50-60 år, och de verkade komma från andra delar av Sverige. Jag tänkte att de måste ha kommit med busslaster hit. Och mycket riktigt, precis nedanför Frösunda stod det några stora bussar parkerade intill vägen. Men jag undrar om de verkligen fick stå där? Bussarna blockerade ju en del av körbanan och stod en bit upp på gräset också, såg väldigt märkligt ut. Vore det inte bättre om de parkerade vid Arenan istället?

Jag kollade upp när jag kom hem vad det var för arrangemang som lockade dessa medelålders lantsortsbor. Det var tydligen någon slags speedway-tävling. Inte förvånande.

Bussar

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 Responses to Dumt parkerade bussar

 1. Sinkadus skriver:

  Dumt placerade Friends Arena !!!

 2. R skriver:

  Get used to it. Solna har fått sin skrytarena och för att fylla den måste det bussas folk från när och fjärran. Hittills har alla jag känner som varit på Friends klagat på trafiksituationen med parkeringsbrist, kollektivtrafikskaos och köer. Det kommer nog att vara bussparkering i Frösunda även i framtiden.

  • Frosundakillen skriver:

   Problemet är att området kring arenan inte är färdigbyggt ännu. Det kommer bli en massa bussplatser där intill arenan. Och snart är även pendeltågsuppgången mot Friends Arena klar att öppnas, vilket gör att folk slipper gå otroligt långa omvägar för att komma fram till arenan.
   Problemet var att de öppnade arenan för tidigt, innan infrastrukturen kring området var färdigbyggd. Ganska dum planering och SL är för långsamma, pendeltågsuppgången har varit under ombyggnad sedan april 2012 och den är ännu inte klar…

 3. ThomaS skriver:

  CJ, du borde veta. Det var en deltävling i Speedway VM. En stor och viktig tävling alltså. Klart denna tävling lockar folk från hela landet. Att bussarna parkerades där du tycker det var olämpligt har nog sina skäl. Kollade du hur mycket ledig plats det fanns vid Arenen? Du som inte kör fordon behöver väl inte ha bekymmer för detta kvällsarrangemang. Dessutom CJ, är medelålders herrar i åldersspannet 40 – 80 år. Nu vet du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: