När öppnar Solna Stations norra uppgång?

Det har som alla vet varit ganska krångligt och omständigt att ta sig till Friends Arena. En stor anledning till detta är att den norra uppgången från Solna Station, den uppgång som är mot arenaområdet, varit avstängd sedan april 2012 och alltså under hela tiden sedan arenan invigdes i oktober förra året. Man kan ju undra vad det är som tar sådan tid, varför är inte den norra stationsuppgången färdigbyggd ännu?

Sedan den 30 april 2012 har den varit avstängd och då hette det att uppgången skulle vara klar till sommaren 2013. Okej, lite drygt ett år alltså, men bara det är för övrigt en ganska lång tid. Sedan blev det 2013 och då fick man höra att stationsuppgången ska vara klar i oktober 2013. Okej, en försening, det är som det brukar med byggen, allt tar längre tid än planerat.  Nu skriver vi oktober 2013 och bygget är fortfarande inte klart. Nu säger bara prognosen ”hösten 2013”, men det är inte lång tid kvar på året och man undrar ju verkligen vad problemet är. Herregud, det byggs flervåningshus på kortare tid än vad det tar för denna enda stationsuppgång att bli färdigbyggd. Sätt lite fart, eller det borde de som bygger ha gjort från början.

Här är för övrigt en tidsplan gällande byggen i och kring Arenastaden (Källa: Solna.se) :

Utbyggnad_Arenastaden

Utbyggnad

1 Solna stations norra uppgång öppnar och även gångbron (Målbron) över spåren. 2013
2 Mall of Scandinavia är färdigställt 2015
3 Ombyggnad av korsning till cirkulationsplats Frösundaleden / Dalvägen 2015
4 Ombyggnad av korsning Frösundaleden / Kolonnvägen 2015
5 Ny vägbro (Signalbron) från Kolonnvägen till Arenastaden 2015
6 Ny väganslutning mellan Kolonnvägen och Enköpingsvägen 2015

Kollektivtrafik

Till arenan kan du idag ta dig med pendeltåg, buss och tunnelbana (promenad från Solna C). Under 2013 dras också Tvärbanan vidare till Solna centrum för att 2014 gå ända ner till Solna station.Solna stations norra uppgång för pendeltåg med den tillhörande Målbron öppnar hösten 2013.

Parkering

Under 2013 kommer det att finnas begränsat med parkeringsplatser i anslutning till Friends Arena. Parkeringsmöjligheterna i Arenastaden kommer successivt att utökas i takt med att hotell och bostäder kring arenan byggs färdigt. När Mall of Scandinavia står klar i september 2015 kommer det finnas 4 000 parkeringsplatser under köpcentrumet. Vi rekommenderar dock alternativa färdmedel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 Responses to När öppnar Solna Stations norra uppgång?

 1. skytteholmarN skriver:

  Kommer vi trogna läsare att få se lite bilder från öppningen imorgon? 🙂

  • Frosundakillen skriver:

   Tydligen så ska den norra uppgången öppna idag, torsdag. Men det har inte funnits någon info om detta alls kring Solna Station. Jag åker därifrån till jobbet varje dag och inte någonstans vid stationen har det funnits någon info om att norra uppgången ska öppna idag. Fick höra det på nyheterna på radio nu på morgonen, och det var första gången jag hörde något nytt i officiell media kring detta. Snacka om dålig info.

   • Allan skriver:

    Ja, informationen är verkligen usel kring detta projekt. Jag tycker också att gångvägarna fram till trappan till den nya stationen inte är genomtänkta. Misserabla trafiklösningar för gående helt enkelt.

 2. Frösundaboende skriver:

  Det sägs att den ska öppna 10 oktober. Det står på Solna Kommun:s hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: