Byggandet i Arenastaden

Jag var och promenerade lite i Arenastaden i veckan. Nu ser man på allvar hur Mall of Scandinavia börjar ta form, en riktig koloss verkar det bli. Och mitt i byggnaden ska det bli bostäder. Vill folk verkligen bo i Mall of Scandinavia? Det byggs ju också en massa andra bostäder i vanliga hus  i området. Det är nästan så man blir sugen på att skaffa sig en lägenhet där, trots att Frösunda ligger granne med området. Läser man på en av reklamskyltarna som är uppsatta på ett plank framhålls det att det är ”sjöutsikt över Råstasjön”. Samma sjö som folk i Solna kämpar för att bevara som ett naturområde och som en Moderat politiker kallade för ”likvattnet” för ett år sedan. Som tur är verkar det som att folket i Solna vunnit eftersom det inte kommer byggas lika mycket kring Råstasjön som Moderaterna först ville.

Bostäder

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 Responses to Byggandet i Arenastaden

 1. SkytteholmarN skriver:

  Varför skulle man inte vilja bo i arenastaden när allt blir klart? Nära till pendeln (kommer ta max 4 min till odenplan med citybanan), även T-bana om några år och skandinaviens största galleria med bowling, bio och annat skoj. Sen får man som solnabo verkligen hoppas att det kommer att dyka upp lite vanliga loungebarer och nattklubbar i området så det kan finnas lite roliga saker att göra även på hemmaplan!

  • Frosundakillen skriver:

   Jag ifrågasatte inte att bo i Arenastaden utan att bo i samma byggnad som Mall of Scandinavia. Måste vara ett väldans liv hela tiden, aldrig kunna gå utanför porten utan att man blir påmind om att man bor mitt i ett stort köpcentrum.
   Nej, då är det bättre att bo en bir ifrån så att man kan gå till köpcentrumet istället och kunna dra sig tillbaka sedan till en lugn plats som man kan kalla hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: