Tvärtom i Solna

Hela den gångna veckan har handlat om budget, regeringskris och nyval i Sverige. Det som inte uppmärksammats är att det här i Solna skett liknande saker, fast tvärtom. Enligt Lokaltidningen Mitt I Solna röstades det om budgeten i Solna förra veckan. Det är borgerligt styre i kommunen men när alliansens budget ställdes mot Socialdemokraternas så vann Socialdemokarternas! Hur kunde det ske undrar man då? Jo, Sverigedemokraterna valde att rösta på Socialdemokraternas budget! Så SD är med och styr och påverkar även här i Solna, precis som i riksdagen men här var det alltså tvärtom eftersom Socialdemokraternas budget vann.

Nyval

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

One Response to Tvärtom i Solna

  1. Jo, det är som du säger. Här i Solna fick Allians-styret en (S)-budget att förhålla sig till.

    Men det som gjorde att det blev så är inte BARA det faktum att (SD) röstade på (S)-budgeten. De 3 rösterna hade inte räckt för att majoritet för (S) budgetförslag. Det som hände var att både (S), (V), (MP), (SD) och (BEP) röstade för (S) budget. (BEP=Bergshamrapartiet med 1 mandat)

    Det anmärkningsvärda i detta är inte att (SD) eller (BEP) röstade på (S) budget. Varken (SD) eller (BEP) hade egna budgetförlsag och det står dem fritt att välja vilket av de två alternativen de tycker är bäst.

    Däremot var det märkligt att (V) och (MP) röstade på (S)-budgeten. De hade nämligen egna budgetförlsag som i första omgången röstades ner. Då är det naturliga (tycker jag) att man i andra omgången lägger ner sina röster. Det som nu hände var att (MP) och (V), som i sina egna budgetförslag hade skattehöjningar, i stället röstade för (S)-budgeten som innebär samma skattesats som Alliansen föreslog. D.v.s. (V) och (MP) röstade för Sveriges lägsta kommunalskatt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: