Ovädret som inte fanns

Så har då SMHI gjort bort sig ännu en gång. Inför denna helg varnade man för ”snökaos” med hårda vindar och kraftigt snöfall. Nu är helgen snart slut och detta oväder har man inte märkt mycket av, i alla fall inte i Stockholms län. Ja, jag vet att det snöat en del i resten av Sverige men de varnade särskilt för att det i Stockholmstrakten under lördagen skulle falla ”mängder med snö” och att man inte skulle gå ut. Vaknade i lördags morse och tittade ut. Ett lätt snöfall föll ute, snölagret på marken var tunt. Satte på radion och de sa att det skulle snöa kraftigt i Stockholms län och att det var svårigheter i trafiken. Okej, inte för att jag märkte något när jag såg det milda snöfallet utanför fönstret, men det kanske kommer senare under dagen. Men lördagen gick och inte mycket hände. Det snöade lite lätt men det var inga problem att röra sig ute. Visst var det en del snöslask på vägarna men något oväder var det verkligen inte, det var helt vindstilla. Det var precis som att SMHI VILLE att det skulle bli kaos i Stockholm och därför hela tiden pratade om detta. Men tji fick de.

Winter

Annonser

One Response to Ovädret som inte fanns

  1. R skriver:

    Att förutspå väder är inte lätt, det finns mycket osäkerhet i prognoserna. Men tänk om de skulle göra tvärtom, se att det KAN komma mycket snö och bli stora problem men välja att INTE varna på grund av osäkerhet i prognosen. Sen blir det trafikkaos, strömavbrott, inställda flyg och andra problem, utan att SMHI hade varnat – då skulle folk bli tokiga. Det är bättre att varna och sen blir det inte så farligt, än att göra tvärtom. Glada överraskningar är bättre än obehagliga diton.

    Själv var jag i New York förra veckan när de stängde hela Manhattan i väntan på uppemot en meter snö. Det blev ett par decimeter i slutänden. Själv var jag glad att det blev så, istället för att de hade sagt ”måttligt snöfall” och man hade vaknat till tre fot.

    SMHI vill nog inte ha kaos, men hellre varna en gång för mycket än en gång för lite. Men folk som vill vara missnöjda hittar alltid en anledning att vara missnöjd – är det inte vädret så är det något annat… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: