Klotterplanket

Här kan ni diskutera fritt om sådant som har med Frösunda och Solna att göra eller om annat som känns viktigt i livet.

115 Responses to Klotterplanket

 1. Stephanie skriver:

  omg, frösunda är typ det dödaste stället of all places.

 2. Fjortisen Frida skriver:

  Meen Roger! Inte klaga på jordens bästa ställllle! Alla som varit i USA och säger att det är braa fattar inte vad de pratar om när vi boorr på vääärldens goooingaste ställle! Rööögeen ! Tänk dig för! Pussssssssssss

 3. Fjortisen Frida skriver:

  (L)
  LOOOOOOOOOOOOOVE FRÖSUNDA!!!!
  (L)

 4. Fjortisen Frida skriver:

  Hellluws alla dyngsköna människor!

  It`s Frida här! HAHA 😀 jag älskar er and I hope you LOVE mee too (L)
  Frösunda är väll de dynggooaste, dyngballaste, dyngskööönaste, dyngdyngdyng braaaigaste plaaacet på joren! I LOVE you Frölunda! Come and kiss mee!

  Super skönhemsida! ¤¤¤¤¤ (5 av % staaars)
  Kissss babees!

 5. Magnus skriver:

  Beställ planteringsabonnemang, tvätt av gravsten, riktning av gravsten & ljuständning på Stockholms kyrkogårdar & begravningsplatser

  http://www.gravplantering.se

 6. Norsen skriver:

  Jag stortrivs i Frösunda sedan 8 år. Bara två företeelser stör mej och troligen någon mer.
  Att väldigt många bilister inte respekterar 30 km-gränsen och den tidvis enorma genomfartstarfiken.

 7. Roger skriver:

  Allt om Frösunda har väl avhandlats redan? Jag vet att gatorna är trånga, soprummen för små, bullarna för dyra och matbutiken både dyr och med dåligt utbud. 🙂

 8. Frosundakillen skriver:

  Det kommer mer nyheter om Frösunda framöver, men just nu händer det inte så mycket här. Men det lär bli mer nu under hösten.

 9. När får vi åter läsa roliga nyheter från Frösunda?

 10. Reimdal skriver:

  Enligt senaste uppgifterna jag har är det tydligen på Frögatan som ”Brosten” flyttar in!
  Kommer säkert att hänga på puben en hel del. Han har ju vanan inne från Rederiet.

 11. Roger skriver:

  Gry Forsell är ju uppvuxen i Luleå, och det om något är ju en kvalitetsstämpel.

  Johannes B var ju en bad boy på 80-talet, höll på med både det ena och det andra och satt till och med inne en period för inblandning i en knarkhärva. Och nu ska han bli frösundait. Vilken klassresa.

 12. Matthe skriver:

  Det såg jag också, vilken kändisfamilj, nästan royaliteter

 13. Roger skriver:

  Johannes Brost – ja, jäklar vilken kändis! 🙂

  Om ni har tur börjar väl Gry Forsell hänga där också, hon är ju hans brorsdotter (enligt Wikipedia).

 14. m (skytteholmarN) skriver:

  OCH vi skytteholmare har Anna Book! 😉
  Om det nu inte var i huvudsta hon bodde i. 😛

 15. Matthe skriver:

  Johannes Brost? Google.. Rederietsnubben, ja där har vi en riktig världskändis!

 16. Claes L skriver:

  Läste i en tidningsintervju i veckan att Johannes Brost skall flytta till Frösunda! Blir kul med en riktig kändis i Frösunda! Någon som vet på vilken gata han flyttar in?

 17. mr. secret skriver:

  HAXAN FTW!

 18. Michael Jucker skriver:

  Till Janne Q:

  Det här om travbanan var ny information för mig! Tar givetvis tillbaka det jag tidigare skrev.

 19. Janne Q skriver:

  Till Michael Jucker:

  Måste bara göra ett påpekande angående ditt inlägg den 26 februari 2008. Du tycker att det är synd att Ulriksdals kapplöpningsbana försvann från Solna.

  Och visst kan man tycka det. Det är dock ändå mer synd om de boende på Gärdet för det var där banan var belägen innan den kom till Ulriksdal. Det är ju de boende på Gärdet som är de stora förlorarna. Men ett samhäll fungerar så att ibland måste man omlokalisera utav olika anledningar. Man kan inte gå och tycka synd om de som bor på Gärdet i hundra år bara för detta. Nä, du Michael jag har svårt att förstå dig. Vore kul att höra din kommentar!

  Som vanligt ber jag om ursäkt om jag stavat fel någonstans eller byggt en mening felaktigt. Kom igen nu Micke så vi får höra din åsikt!

 20. Janne Q skriver:

  Käre Michael!

  Jag förstår i stort sett ingenting av vad du skriver och hur du tänker. Du far med direkta felaktigheter.

  Synd att du inte vill fortsätta diskussionen det hade varit intressant. Och eftersom du inte vill fortsätta en dialog finns ingen anledning att jag utvecklar vad jag menar.

  Hoppas du kommer fram till rätt bestlut om du skall flytta till Norrlandas inland eller innan för ”tull”. Hade det bra!

 21. Michael Jucker skriver:

  Till Janne Q:

  Dina kommentarer blir inte sakliga för att du upprepar dem. De attityder du tillskriver mig hyser jag inte, och antingen/eller-valen känns liksom exemplen och tonen i övrigt affekterade. Om du i fortsättningen följer min tidigare rekommendation att läsa innantill slipper du tala förbi folk.

  Jag avslutar med denna replik mitt deltagande i meningsutbytet.

 22. Janne Q skriver:

  Till Michael Jucker:

  Käre Michael!
  Ursäkta mina felaktiga meningsbyggnader och slarviga stavfel i mitt föregående inlägg. Summan av kardemumman av det jag ville ha fram:

  Älskar du natur, lugn och yta flytta inte till Stockholms innerstad ELLER en förort till Stockholm. Bor man i Stockholmsregionen måste man tåla både bostadshus, kontorshus, mycket folk och köer o.s.v. Får du klastrofobi om det är mer än tre personer på en yta av 3 hektar råder jag dig att inte flytta till hela Stockholms län. Risken är stor att du kommer att bli stressad. Gillar du lugn och yta (vilket abslout inte är fel) flytta till Norrlands inland. Det jag vill är att låta storstäder vara storstäder och landsbygd vara landsbygd inget konstigt med det. Flytta till det ställe du känner mest för. Lycka till med ditt val! Är övertygad om att du efter lite funderande kommer till ett klokt beslut. Håller du med? Hoppas du inte får tupp-juck 🙂

 23. Michael Jucker skriver:

  Till Janne Q:

  Jag har inte sagt att jag vill bo på landet. Det finns flera lägen på skalan än land och storstad.
  Vad betyder ”vill man på i storstad”?

  Solna är inte Stockholms innerstad. Jag har inte påstått att boende i Stockholms innerstad ska ha massor av skog utanför fönstret, men om man där ens föreslagit en ringmur av bostadshus runt något grönområde (som Observatoriekullen eller Vanadislunden) hade förslaget skrotats eller omarbetats till något vettigare.

  Om du läser innantill slipper du kanske få tupp-juck.

 24. Janne Q skriver:

  Mikael Jucker: Nu får jag tupp-juck! Vill man bo i naturn flytta till Norrland, vill man på i storstad flytta till Sthlm eller större stad. Man kan inte bo i DSthlm innerstad och tro att man skall ha flera hektar med skog utanför fönsteret.

 25. Michael Jucker skriver:

  Det är tyvärr vanligt att människor som önskar en skonsammare utveckling avfärdas som utvecklingsfientliga. Olika parter tycks mena olika saker med utveckling. Utveckling kan vara positiv och negativ.

  Onödig lokalisering är inte synonymt med positiv utveckling. Brunnsvikens stränder har knappast utvecklats väl av kontorsbyggnader. En röd stuga skulle ha avslagits med strandskyddet som motivering.

  Med utveckling som ledstjärna revs omkring 700 byggnader i City och ersattes med en stadsbild som sannolikt stått sig slätt mot en varsammare sanering. Samma sak gäller Hagalund.

  Kapplöpningsbanan var en lönsam attraktion. Det var knappast utveckling att man måste slå igen. Ulriksdalsfältet har efter nästan 50 år inte bebyggts med bostäder, däremot stora kontorsbyggnader. Miljön borde ha kunnat utvecklas skonsammare.

  Utveckling är att anpassa sig till miljön. Återstoden av Brunkebergsåsen i Norra Frösunda måste inte jämnas med marken. Befästningskullen måste inte döljas bakom höga fasader. Modestare lamellhus i vinkel mot skogen hade inte varit fullt lika lönsamma, men bevarat landskapsbilden bättre.

  Störst är inte alltid bäst. Visst låter det vackrare att tala om utveckling än om att dra in pengar, och visst är det enklare att avvisa invändningar som bakåtsträvande, men Solna framstår ändå som servilt och, tyvärr, alltmera betongstadsmässigt.

 26. Perre skriver:

  Michael Jucker det verkar som du tycker att utveckling är av ondo! I de fall du beskriver tycker jag verkligen inte det! Solna är en expansiv stad och har mycket att erbjuda och utvecklas hela tiden! Ny Nationalarena på gång, skyskrapa/or i centrum diskuteras! Nytt Karolinska kommer byggas.. etc! Utveckling inför framtiden!!

 27. m skriver:

  Du har helt rätt ”Michael Jucker”. Det ända som var STOCKHOLM var gamla stan. Resten var Solna. Solna hade mark ända ut till östermalm, hela kungsholmen, södermalm, stora delar av Lidingö och Lilla alby i Sundbyberg.

 28. Michael Jucker skriver:

  Till den inte vill ha en sammanblandning av solnabor och stockholmare. Jag läste för många år sedan en bok om Solna, men minns inte titeln (tror att den helt enkelt var ”Solna”, möjligen med ”hembygd” eller ”vår hembygd” som underrubrik). Enligt förordet så är Solna Stockholms moder. Mycket stora delar av Stockholms innerstad är gammal solnamark. Den som tänker på Solna som förort kanske ska tänka på att han själv bor på gammal solnamark.

  Tyvärr måste jag konstatera att mycket försvunnit av det som en gång gjorde Solna speciellt, som Ulriksdals kapplöpningsbana, det gamla Hagalund, och Bergshamra koloniträdgårdsområde (av de två senare finns småsnuttar kvar). Brunnsviksvyerna har besudlats med kontorskolosser för Domänverket och SAS.

  Betongpolitiken skördar fortfarande offer. Till slut lär det ha byggts en kilometerlång rad av kontorsbyggnader utmed E4:an, från Haga Norra till Överjärva. Undrar om det finns någon kommun runt Stockholm som är servilare mot byggmästarna än Solna.

 29. Frosundakillen skriver:

  Jag bytte inte tema, men jag aktiverade så att man kunde se kommentarerna på högra sidan. Helst skulle jag vilja att man kunde ändra tidsordningen på kommentarerna, men en sådan funktion kanske WordPress installerar i framtiden. Hoppas kan man ju alltid.

 30. Vb skriver:

  Sådärja, nu hittar man hit.:-)
  Har du bytt tema, för jag ser senaste kommentarer längst upp i högerspalten dina senaste kommentarer.Ser bra ut.

 31. Frosundakillen skriver:

  Roger, jag vet, men Solna hör ändå till Stockholm, punkt slut.

 32. Roger skriver:

  Njaaa, Frösunda är en stadsdel i en förort till Stockholm. Kom inte här och blanda ihop oss stockholmare med solnabor… 😉

 33. Frosundakillen skriver:

  Ja, jag bor i Solna Stad men det ligger i Stockholm. Jag är Stockholmare och jag är stolt över det! 😀

 34. m skriver:

  Frosundakillen, jag vet att det ligger i Stockholms län. Men det ligger i Solna Stad som i sin tur ligger i Stockholms län. 😛

 35. Frosundakillen skriver:

  Eeh, Frösunda ligger i Stockholm. Det är en del av Stockholms län och ligger på bekvämt promenadavstånd från innerstan.

 36. m skriver:

  Vad har Frösunda med stockholm att göra?

 37. Skåne-flickan :-) skriver:

  Hej där!

  Ville bara kasta in ett hej! Känner inte till så mkt om sthlm, men din sida är fin 🙂 Du vet vem jag är va?? 🙂

 38. Sandra skriver:

  hej,
  kul sida, ska nog titta in lite mer här, då jag själv ska flytta till området, så man kan få lite tips och intressant läsning här 🙂

  hej hej

 39. Perre skriver:

  kollat din blogg regelbundet! Gillar denoch dina lite konservativa åsikter!! Jobba på!! Hoppas vi kan träffas vid tillfälle…;)

 40. matthe skriver:

  Du har helt rätt herr frösunda, jag upptar mitt arbete på direkten 😉

 41. Frosundakillen skriver:

  Hej! Annika! Jo, jag har fått det påpekat för mig redan att Alfaskolan är en friskola. Eftersom man inte hör talas om den skolan så har jag trott att den var kommunal. Friskolor brukar ju annars marknadsföra sig ganska mycket och både höras och synas. Det har inte Alfaskolan gjort.

 42. Annika skriver:

  Hej F-killen!
  Du skriver att det finns två skolor i Frösunda varav en är kommunal. Det är fel. Alfaskolan är också en friskola, ägd av Pysslingen. Vi är väldigt nöjda med den!
  /Annika

 43. Stolsner skriver:

  nice Haxan 😉

 44. Pretorn skriver:

  Nice me pumpor!!! hehe….. xD

 45. Norsen skriver:

  Frösunda en charmig del av Solna! Jag stortrivs,,,men tidvis alltför mycket skräp på trottoarer och torg. Det kan vi hjälpas åt att lösa bara papperskorgarna speciellt vid busshållplatserna töms lite oftare. Om vi varje dag då vi är ute och rör på oss bestämmer oss för att plocka upp ett ”skäp” och kastar det i papperskorg eller i soppåsen hemma så kommer det garanteras att märkas.
  Lev väl!

 46. Victor skriver:

  Nice skrivet haxan =)

 47. Lotta Forsblad skriver:

  Butikens namn är Forsmossabruk och ligger på Gustav III:s boulevard 10.
  Öppet måndag 12-1800, tisdag-fredag 11-1800, lördagar stängt under halva sep därefter öppet mellan 11-1500. titta gärna in på min hemsida – http://www.forsmossabruk.se
  Lotta

 48. Frosundakillen skriver:

  Den butiken ska jag besöka. Jag har letat efter en bra presentaffär i närheten.

 49. Lotta Forsblad skriver:

  Frösunda blir bara bättre och bättre men fortfarande finns det gott om möjligheter till förändringar. När jag kom hit första gången var det bara en lerig åker och ett par påbörjade byggen……sedan dess har jag öppnat en butik. Många i områdert har blivit stamkunder och jag hoppas få fler som kan hitta något hos mig. Kan vara skönt att slippa åka till Solna C eller in till stan. Märken som du hittar hos mig är Cult Design, Bruka Design, Spira, Åre Chokladfabrik, barnkläder från Liten Jag och Lundmyr (fler väntas in), smycken, lackljus från Ester & Eric , väskor från Ceanis mm. Kom in och titta – varmt välkommen!
  Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: