Blått överallt

Nu har valaffischerna börjat sprida sig och Frösunda är inget undantag. Det finns inte så många valaffischer här men i stort sett alla affischer i Frösunda  är från de borgerliga partierna. Moderaterna och Folkpartiet dominerar stort.  De första affischerna från Socialdemokraterna hittar man först när nere vid Solna Station. Och även där vid stationen är de flesta affischerna från Moderaterna och Folkpartiet. Solna har ju länge varit en borgerlig kommun så man är inte förvånad, men desto angelägnare kanske för Socialdemokraterna att försöka sprida sitt budskap.  Miljöpartiet har jag inte sett en enda affisch från. Jag kommer rösta på det parti som är bäst för Frösunda. Återstår att se vilket.

Valet 2010

Moderaterna dominerar i Frösunda

Valet 2010

Folkpartiet vill slå vakt om Frösunda

Valet 2010

Blått hela vägen till Frösunda

Valet 2010

En av få röda affischer i området

Valet 2010

Blå dominans även vid Solna Station

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Blått överallt

 1. Johanna skriver:

  Men även om det var vi socialdemokrater som planlade och tog beslut om attbygga Frösunda betyder det ju inte att vi för evigt skulle ha en röst reserverad hos alla Frösundabor. Jag tycker t ex inte alls om att all mark såldes till byggbolagen. Det var dumgirigt. Hade vi behållit litet mark i gemensam ägo hade vi kunnat bygga gemensam serice där nu i form av förskola/skola/lekplats/idrottsplats.

 2. Johanna Graf skriver:

  Förlåt en liten rättelse, men det var faktiskt vi socialdemokrater som planerade och beslutade om byggandet av Frösunda under mandatperioden innan moderaterna och deras stödpartier tog makten 1991. Klipp från Solnas hemsida: Efter programarbete gavs 1987 parallella uppdrag till tre arkitektkontor att skissera en ny stadsdel från Stora Frösunda i söder till Ritorp och E18 i norr. De bästa ideerna ställdes samman till en områdesplan, som antogs av fullmäktige 1990. Området beräknades kunna inrymma drygt 2 000 lägenheter och ca 80 000 m² kontor som bullerskärm mot Uppsalavägen och järnvägen. I en mjuk båge genom stadsdelen planerades vad som sedan skulle bli Gustav III:s boulevard, ett centralt, livfullt gatustråk med torg och öppningar.
  Vänliga hälsningar,
  Johanna

 3. Skytteholmsbo skriver:

  Yes!!! Så ska det vara! Det var ju även alliansen i Solna som byggde frösunda såatteeeee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: