Rösta ej på Mr. Nej

Valet har kommit in i slutspurten, och det märktes idag utanför Solna Centrum där det var en politisk debatt mellan de ledande kommunpolikerna för varje parti i Solna. Det var en ganska snäll debatt men det var ändå kul att se dem uppradade och höra vad de ville.

Vid sidan om scenen pågick en inte lika snäll hatkampanj mot Folkpartiets ledare i Solna, Anders Ekegren. En missnöjd torghandlare protesterade med flera handskrivna skyltar med slagord mot Anders Ekegren, bland annat stod det ”Rösta ej på Mr. Nej”. Anledningen är att Anders såg till att torghandeln med blommor utanför Solna Centrum förbjöds för två år sedan. Orsaken till att den förbjöds vet jag ej, men många Solnabor är missnöjda över att toghandeln försvann.

Solnas politiska ledare

Solnas politiska ledare under debatten idag

Hatkampanj

Hatkampanj mot Folkpartiets Anders Ekegren

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

5 Responses to Rösta ej på Mr. Nej

 1. Skytteholmsbo skriver:

  Säga vad man vill om torghandel, men detta är inte okej detta som denne föredette torghandlare har gjort. Plus att det var riktigt skräpit hela tiden runt de stånden, plus att dom varje morgon tvättade frukten i fontänden där på solnaplan, plus att dom hade inget tillstånd på jätte länge, plus att dom stog ivägen med sin vagn för utryckningsforton som enligt någon lag måste kunna ta sig förbi där ifall det skulle hända något allvarligt.

  Kom inte och säg att jag ljuger för det här är sann fakta!

 2. Peter Edholm skriver:

  Bara för att klargöra: Anders Ekegren och (FP) i övrigt motsätter sig inte på något sätt torghandel i Solna. Vi tycker också att det är ett trevligt inslag i gatubilden.

  Självklart finns det en bakgrund (som jag inte närmare går in på här) till att just denne torghandlare inte längre har tillstånd att stå där.

 3. Johanna skriver:

  Jag kan inte heller alla turer i just den affären, men jag tycker generellt att dte är synd att vi bara har otrghndel inne i en kiosk idag. De torghandlare som står utomhus är dels ett trevligt inslag i gatubilden, dels billigare varor eftersom de inte behöver betala dyra lokalhyror.

  • Frosundakillen skriver:

   Ja, torghandel gör ju Solna Centrum mer levande. Det är ju ingen som tycker den ska bort inne i stan, så varför så negativ attityd i Solna? De störde ju ingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: